Sport

Hareide leder ikke Danmark mot Slovakia og Wales

Åge Hareide kommer ikke til å lede de danske fotballherrene i de kommende landskampene, opplyser Danmarks fotballforbund (DBU).

Åge Hareide ledet i sommer Danmark til åttendedelsfinalen i VM i Russland. Der ble det tap på straffer for den senere finalisten Kroatia.

Les om det her: VM-eventyret over for Hareides Danmark etter straffedrama

Etter VM-suksessen er det nå fullstendig kaos i det danske laget.

Bakgrunnen er konflikten mellom forbundet og de danske landslagsspillerne, som gjør at spillerne ikke vil møte til landslagssamling denne uken.

I stedet ser det ut til at danskene stiller med spillere fra dansk superliga og 1. divisjon som sier seg villig til å spille de kommende kampene.

– Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson (assistent) kommer ikke til å stå i spissen for et lag de ikke har tatt ut selv, sier kommunikasjonssjef Jakob Høyer i DBU til nyhetsbyrået Ritzau.

Høyer poengterer at Hareide ikke er sendt på ferie, men at han jobber hjemmefra i Norge.

Fotballkommentator Flemming Toft, som var først ute med å melde at Hareide ikke leder danskene mot Slovakia og Wales, sier han føler med Danmarks norske landslagssjef.

– Det er så ille som det får blitt for den stakkars landslagstreneren. Hareide er fanget i denne konflikten med ett bein i hver leir. Det går også ut over hans eget rykte, fordi han måles ut fra resultater, sier TV 2-kommentatoren til egen kanal.

Siste utvikling i forhandlingene er at DBU søndag avviste spillernes tilbud om en midlertidig forlengelse av den gamle landslagsavtalen.

Det er ikke bare herrelaget det har vært problemer med: Danmarks kvinnelandslag spiller igjen

Danmark møter Slovakia til treningskamp kommende onsdag og åpner UEFAs nasjonsliga mot Wales søndag. (NTB)

Mer fra Dagsavisen