Grorud-kollaps i Trondheim

(Ranheim – Grorud 5-3): Grorud imponerte stort i serieåpningen mot Lillestrøm, men fikk med seg 0 poeng. Mot Ranheim på bortebane var det lenge håp om de første poengene i OBOS-ligaen.

Nyopprykkede Grorud fikk virkelig kjenne på nivået og motstanden i OBOS-ligaen de første to serierundene. Etter tapet mot Lillestrøm i serieåpningen, ventet Ranheim på bortebane i Trondheim. Det lå lenge an til at Oslo-laget skulle få sine første poeng i OBOS-ligaen. Slik ble det ikke.

Drømmestart

Mange skulle kanskje tro at Ranheim, som rykket ned fra Eliteserien i fjor, ville ta kontroll på kampen. Mot laget som spiller sin aller første sesong på nivå to i Norge, var det liten tvil om at de ville bli spilt lave. Sånn ble det ikke. Grorud kom best i gang. Uten å slippe til store målsjanser, var bortelaget klart med i kampen. Etter bare ni minutter ble spisstalentet Oscar Aga spilt alene gjennom. 19-åringen leverte en iskald chip over Ranheims burvokter som gikk via tverrliggeren og inn. Drømmestart for Grorud.

Hjemmelaget våknet litt etter målet imot. Kvarteret etter Agas scoring kom Ranheims utligning ved profilen Mads Reginiussen. Veteranen jobba seg til en scoring i feltet etter et godt legg fra Erik Tønne. Dermed sto det 1-1 halvveis i førsteomgang, men det skulle ikke ta lang tid før Eirik Kjønøs menn skulle score sitt andre. Det første målet ble scoret av en 2001-modell. Det andre av en 2000-modell. Nikolai Jakobsen Hristov ble Groruds andre målscorer for kvelden, etter en perfekt utført kontring.

Det ble skulle bli en enda bedre start på kampen for Grorud. Kaptein Preben Mankowitz fyrte av like utenfor 16-meteren, via et Ranheim-bein og i mål. Litt heldig med retningsforandringen etter skuddet riktignok, som lurer Magnus Lenes i Ranheim-buret. Like etter scoringen blåste dommer pausesignalet, og Grorud gikk til hvilen med tomålsledelse.

Kollaps

Etter hvilen våknet Ranheim igjen. Hjemmelaget trengte kun syv minutter på å redusere ved Ivar Sollie Rønning, og tok kontroll over kampen. På stillingen 2-3 hadde Ranheim ballen klart mest, men maktet ikke å skape noe særlig frem til trønderne fikk frispark like utenfor 16-meteren kvarteret før slutt. Erik Tønne fikk et godt treff, men målet kunne vært hindret av Grorud-keeper Emil Ødegaard. Dermed sto det 3-3, og hjemmelaget fortsatte å angripe.

I det 90. spilleminutt fikk hjemmelaget straffe etter at Leo Cornic felte en Ranheim-spiller innenfor fletet. Innbytter Michael Karlsen satt straffen utagbart for Ødegaard, og snuoperasjonen var et faktum. Fire minutter på overtid fikk Reginiussen drømmetreff og pyntet på resultatet med en vanvittig scoring. Dermed endte det 5-3, og Grorud står uten poeng på sine to første kamper i OBOS-ligaen.

Grorud møter Sogndal hjemme i runde 3 om en uke.

Ranheim – Grorud 5-3 (1-3)

Mål: 0-1 Oscar Aga (9), 1-1 Mads Reginiussen (25), 1-2 Nikolai Jakobsen Hristov (33), 1-3 Preben Mankowitz (45), 2-3 Ivar Sollie Rønning (52), 3-3 Erik Tønne (75), 4-3 Michael Karlsen (90), 5-3 Reginiussen (90).