Sport

Fotballnomaden som ble landslagssjef

Husker du midtbanemannen som ble leid inn til Vålerenga fra tyske Hannover i 2001? VIF-karrieren ble ikke langvarig, men spillerkarrieren hans fortsatte i over ti år. Nå har han blitt trener med «en gal drøm».

Tysk-kongolesiske Michél Mazingu-Dinzey (46) ble leid inn til Vålerenga fra tyske Hannover i 2001. Midtbanemannen, som også fikk spilletid som venstreback, fikk ti kamper for VIF i 1. divisjon. Hans siste kamp var et innhopp i 1-0-seieren mot Sandefjord 22. september 2001, da Tobias Grahn ble matchvinner.

Dinzey var en skikkelig fotballnomade i sin aktive karriere, i hovedsak i tysk fotball. Han startet sin seniorkarriere i FV Wannsee i 1991. Deretter fortsatte han i henholdsvis VfB Lichterfelde, Stuttgart, St. Pauli, Hertha Berlin, 1860 München, Hannover, Vålerenga, Eintracht Braunschweig, St. Pauli (igjen) og Holstein Kiel, før han la skoene på hylla i 2008. Dinzey gjorde et lite comeback i TSV Apensen i 2011/2012-sesongen, før han igjen sa stopp.

Les også: Vålerenga-treneren må velge. Hvem skal ut? (DA+)

Skjedde raskt

Tidligere i vår sa han ja til å bli landslagssjef for øystaten Antigua og Barbuda.

– Alle vet at jeg er litt gal, sier Dinzey om jobben til tyske Hamburger Morgenpost.

– Det skjedde veldig raskt. Jeg var på jobb som «gratis» speider i Antigua, og gjennom tidligere kjente kom jeg i kontakt med fotballforbundet der. Etter at jeg kom hjem fikk jeg telefon med spørsmål om jeg kunne tenke meg å trene landslaget der, sier han til Transfermarkt.

Den «gale» 46-åringen ser lyst på utfordringen som venter. Trenerdrømmen har blitt virkelig.

Saken fortsetter under bildet

Michel Dinzey i St. Pauli-drakt.

Dinzey i St. Pauli-drakt. Foto: Wikimedia Commons

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Stolt

– Jeg er stolt over å ha blitt landslagssjef for Antigua og Barbuda. Målet mitt er å bringe stoltheten tilbake til dette vakre landet, og å vise verden de utrolige fotballtalentene vi har her, skrev han på sin egen Facebook-profil da jobben var i boks.

I sin første kamp ledet han laget til en overraskende 2-1-seier mot Curacao. Han utdyper overfor Transfermarkt hva han tenker om fortsettelsen:

– I fotball er det alltid overraskelser. Men alle som spiller fotball, uansett hvor lite eller stort landet er, går inn med et ønske om å vinne. Vi har oppnådd ekstraordinære ting på bare kort tid. Nå skal vi fortsette å jobbe hardt, sier han.


OSLO 20010827: Fotball 1. divisjon Vålerengen - Aalesund 2-1, Ullevaal stadion. Michel Dinzey, VIF, i kamp med en Aalesund-spiller.
Foto: Morten Holm / SCANPIX

Dinzey i aksjon for Vålerenga i en kamp mot Aalesund i 2001. VIF vant matchen 2-1 på Ullevaal. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Mer fra Dagsavisen