Sport

Deila må velge: Hvem skal ut?

Vålerenga er i medaljekampen og nå venter to høytrykkskamper på Intility Arena. Kampen om plassene på laget hardner til. - Veldig moro, sier Ronny Deila.

Etter søndagens brakseier i Trondheim, med fem scoringer i løpet av 2. omgang, en på dødball og fire i fritt spill, skal Ronny Deila forberede det han ønsker skal bli gode, gammeldagse fotballfester i VIF-ånd på hjemmebane:

Strømsgodset 16. mai og Lillestrøm uka etter. I mellom dem, cupkamp borte mot Eidsvold Turn.

Nå blir utfordringen hans hvordan han skal stable og utnytte best Vålerengs mange offernsive kvaliteter. Det er ikke plass til alle på banen samtidig. Og til kampen 16. mai er Mohamed Abu tilbake etter sin karantene. Dette gleder han seg til.

- En hyggelig utfordring. Noe rullering vil det bli, sa Deila til Dagsavisen etter den festlige opplevelsen i Trondheim, Vålerengas første borteseier i serien siden de slo Lillestrøm på Åråsen 2. september i fjor høst..

Vålerenga har variert i komposisjonen av angrepsstyrken. Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne og Fitim Azemi har alle alternert som spisser. Chidera Ejuke har vært sikker startmann, men både Herolind Shala og Deyver Vega har sittet mye på benken. Mot Ranheim sprudlet alle de tre sistnevnte. Shala med en fascinerende dødballfot, Vega med to avslutninger fra øverste nivå.

På benken: Bård Finne, lagets fremste frisparkskytter. Innbytte: Aron Dønnum, matchvinneren mot Odd som spurtet inn og la til rette for VIFs fjerde scoring søndag.

Les også: Det sprudlet mot Ranheim: https://www.dagsavisen.no/sport/vegas-vei-det-er-alltid-ledig-i-vinkelen-1.1481185

- Tempo i overganger, tempo i spillet blir stadig viktigere. Og nå har vi mange med god fart i dette laget. Utfordringen er å utnytte det riktig. Det er moro når det klaffer som det gjorde mot Ranheim, sier Deila.

Deyver Vega har bare startet i to av kampene i år, bortekampene mot Molde og Ranheim. Shala har startet i samtlige, bortsett fra mot Molde. Aron Dønnum har vært tredjevalg på den høyre kantplassen. Men mot Ranheim spilte Shala sentralt i Abus fravær.

Han venter med laguttaket til kampen 16. mai. Mandag kveld skal 2. laget spille seriekamp mot Grei på Intility Arena.  Resten har kun restitusjon mandag før det blir vanlige treninger igjen tirsdag og onsdag.

Torsdagens motstander, Strømsgodset, spiller mot Viking mandag kveld.

PS. Den oppsatte bortekampen som skulle vært spilt mot Stabæk på Nadderud 19. mai, er utsatt til august.

Mer fra Dagsavisen