Vá med scoring og rødt kort for LSK da HamKam endelig scoret: – Surt

(Lillestrøm - HamKam 1-1). Lillestrøm fortsatte å slite på hjemmebane da de med ti mot elleve mann i en omgang spilte 1-1 mot hardt prøvede HamKam i eliteserien i fotball.

Félix Vá ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i 1. omgang litt mot spillets gang. Seks minutter senere ble han utvist. Niklas Ødegård sto for Hamar-lagets etterlengtede mål da han utlignet i 2. omgang.

Lillestrøm har tapt sine to øvrige hjemmekamper. Andreas Georgsons menn klarte heller ikke å slå tilbake mot de grønn-hvite fra Hamar i en kamp mye preget av Vás utvisning mot slutten av 1. omgang.

Vá kunne ellers blitt den helt store helten etter at han hadde sendt laget sitt i ledelsen på en heading.

– Hans røde kort er fotballens himmel og helvete. Han sa til meg at han bare forsøkte å reise seg raskt opp, forklarte LSK-trener Andreas Georgson overfor TV 2.

Lillestrøms toppscorer med fortid i HamKam, Thomas Lehne Olsen, var ikke særlig fornøyd med dommerens innsats i kamapen.

Rar list

– Det ble veldig rar list hos dommeren. Det var veldig vanskelig å finne linjen han hadde satt. Jeg synes vi sto bra imot med ti mann, men fryktelig irriterende å slippe til målet såpass tidlig, sa LSKs toppscorer Thomas Lehne Olsen til TV 2.

HamKam kom til Åråsen med bare ett mål på fem kamper. Det var i sesongpremieren borte mot KFUM i 1-1-kampen. Etter det har det blitt fire strake 0-1-tap, for Molde, Rosenborg, Brann og Strømsgodset.

HamKam startet friskest og gikk til verks med et høyt press, som til tider stresset Lillestrøm. Backen Vegard Kongsro var svært nær scoring etter 17 minutter da skuddet hans fra skrått hold gikk i tverrliggeren.

Hamar-laget klarte også å skape en del farlige sjanser, hvor blant annet Sondre Strand Nilsen skjøt over mål fra god posisjon.

LSK-veteranen Gjermund Aasen har alltid likt seg mot HamKam. Denne gangen var han anonym fram til han fant Vá inne i feltet på et frispark.

Banens korteste spiller (1,66 m) headet ballen uttakbart i mål til 1-0. I siste spilleminutt før pause fikk han det røde kortet etter at han liggende satte knottene i kneet på Luc Mares.

God prestasjon

– Vi gjør en bra prestasjon, men vi kommer under til tross for at vi var det beste laget i 1. omgang. Jeg synes vi klarer å legge trykk på dem gjennom hele kampen. Deilig med ett mål og ett poeng. Dette er et kjempesteg i riktig retning, sa HamKam-trener Michelsen til TV 2.

HamKam kom naturligvis best i gang etter pause med elleve mot ti spillere. Etter 51 minutter fant Vegard Kongsro med et innlegg Ødegård, som stupte inn utligningen fra kort hold.

– Litt surt med bare ett poeng. Jeg følte at vi burde fått med oss tre poeng her, sa HamKams målscorer Niklas Ødegård.

Etter målet klarte Lillestrøm å ta seg spillemessig inn i kampen igjen og satset på kontringer når sjansen bød seg. Det hele ebbet derimot ut med 1-1.

---

Eliteserien, runde fem

Lillestrøm – HamKam 1-1 (1-0)

Åråsen, 6190 tilskuere.

Mål: 1-0 Félix Vá (39), 1-1 Niklas Ødegård (51).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Uba Charles, Erling Knudtzon, Lillestrøm, Kristian Onsrud, Oliver Kjærgaard, HamKam.

Rødt kort: Félix Vá (45), Lillestrøm.

Lillestrøm (4-3-3): Mads Hedenstad – Uba Charles, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth, Kristoffer Tønnessen (Henrik Skogvold fra 75.) – Ylldren Ibrahimaj, Vebjørn Hoff (Erling Knudtzon fra 35.), Eric Kitolano (Espen Garnås fra 45.) – Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen, Félix Vá.

HamKam (3-2-3-2): Marcus Sandberg – Luc Mares, Fredrik Sjølstad (Sam Rogers fra 60.), John Olav Norheim – Snorre Strand Nilsen, Vegard Kongsro – Oliver Kjærgaard, William Kurtovic, Kristian Onsrud (Tore Sørås fra 69.) – Niklas Ødegård (Pål Alexander Kirkevold fra 69.), Moses Mawa (Henrik Udahl fra 56.).

Øvrige resultater: Fredrikstad – Sandefjord 1-0, KFUM Oslo – Brann 0-0, Lillestrøm – HamKam 1-1, Molde – Haugesund 2-1, Strømsgodset – Kristiansund 2-2, Tromsø – Sarpsborg 0-3, Odd – Viking 3-3. Rosenborg – Bodø/Glimt 1-3.