Overtidsdrama da Odd reddet uavgjort mot Viking: – Godt å se den gå inn

Viking så ut til å ta seieren etter en sterk vending, men langt inne i overtiden reddet Mikael Ingebrigtsen 3-3 for Odd.

Viking trodde de hadde scoret vinnermålet fire minutter på overtid da Viking-kaptein Zlatko Tripic satte ballen i åpent mål etter flott forarbeid av Lars-Jørgen Salvesen.

Men tre minutter senere ble Ingebrigtsen Odd-helt da han vendte opp på 16 meter og sendte ballen i hjørnet.

– Herregud, det var fram og tilbake fra første minutt. Det var godt å se den gå inn. Jeg synes vi er på høyde med Viking selv om de tar over i 2. omgang. Vi får med oss ett poeng i hvert fall, sa Ingebrigtsen til TV 2.

Før det hadde Harald Nilsen Tangen sendt Viking i ledelsen før Tobias Svendsen utlignet og like etterpå sendte Odd opp i ledelsen. De tre første målene kom før hvilen.

– Da jeg fikk den første så ble det litt ketsjupeffekt der. Jeg pleier vanligvis ikke sette den andre, sa Svendsen til TV 2 i pausen.

I annen omgang presset Viking og fikk uttelling etter 87 minutter. Peter Christiansens skudd traff Tony Miettinen og gikk i mål.

På overtid ble Mihajlo Ivancevic utvist for Odd.

Brødreduell

24-åringen Svendsen signerte for Odd i fjor sommer etter at kontrakten med Lillestrøm gikk ut. Søndag spilte han mot sin bror Sander Svendsens klubb.

Storebror Sander startet på benken for Viking og kom inn etter 84 minutter. Like etterpå ble det dramatisk.

Odd tar imot Fredrikstad i neste runde, mens Viking skal spille hjemmekamp mot kriserammede Tromsø.

Odd fikk to tidligere smeller da backparet Josef Baccay og Espen Ruud begge måtte forlate banen med skadekjenninger etter bare 15 minutter.

Ti målrike minutter

Etter 25 minutter sendte Nilsen Tangen gjestene i ledelsen. Zlatko Tripic headet ballen flott ned til Tangen som spaserte den i mål. Det skulle også vekke hjemmelaget som snudde kampen på ti minutter.

Først utlignet Odd da skuddet til Svendsen gikk via foten til Djibril Diop og i mål bak en utspilt Patrik Gunnarsson. Fem minutter etter det fikk Svendsen ballen på 16 meter. Han la den så til rette før han bøyde den i hjørnet.

Svendsen har tidligere vært åpen om mentale problemer som tenåring. Det har også ført til at han i perioder har tatt pause fra fotballen. Mot Viking møtte han sin bror Sander, i det som ble poengdeling mellom brødrene Svendsen.

---

Eliteserien, runde 5

Odd – Viking 3-3 (2-1)

Skagerak Arena, Skien

Mål: 0-1 Harald Nilsen Tangen (25), 1-1 Tobias Svendsen (30), 2-1 Svendsen (35), 2-2 Peter Christiansen (87), 2-3 Zlatko Tripic (90), 3-3 Mikael Ingebrigtsen (90).

Dommer: Sigurd Kringstad.

Gult kort: Etzaz Hussain, Filip Jørgensen, Mihajlo Ivancevic, Odd, Nicholas D’Agostino, Lars-Jørgen Salvesen, Morten Jensen, Viking.

Rødt kort: Mihajlo Ivancevic (90), Odd.

Odd (4-3-3): Peder Klausen – Espen Ruud (Casper Glenna fra 15.), Mihajlo Ivancevic, Tony Miettinen, Josef Baccay (Samuel Skjeldal fra 13.) – Filip Jørgensen, Etzaz Hussain, Tobias Svendsen – Bork Bang-Kittilsen (Syver Aas fra 83.), Faniel Tewelde (Ole Erik Midtskogen fra 83.), Bilal Njie (Mikael Ingebrigtsen fra 83.).

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Viljar Vevatne, Djibril Diop, Sondre Langås (Gianni Stensness fra 59.), Jost Urbancic (Sander Svendsen fra 83.) – Patrick Yazbek (Yann-Erik de Lanlay fra 59.), Joe Bell, Harald Nilsen Tangen (Simen Kvia-Egeskog fra 69.) – Nicholas D’Agostino (Peter Christiansen fra 59.), Lars-Jørgen Salvesen, Zlatko Tripic.

Øvrige resultater: Fredrikstad – Sandefjord 1-0, KFUM Oslo – Brann 0-0, Lillestrøm – HamKam 1-1, Molde – Haugesund 2-1, Strømsgodset – Kristiansund 2-2, Tromsø – Sarpsborg 0-3, Odd – Viking 3-3. Rosenborg – Bodø/Glimt 1-3.