Fotball

Jönsson utvist etter «banestorming» mot VIF: – Ikke akseptabelt

Stabæk-trener Jan Jönsson ble vist det røde kortet da han på overtid løp ut på banen i 2-3-tapet mot Vålerenga tirsdag.

Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

Men kampens mest spesielle hendelse skjedde langt på overtid da Stabæk-trener Jönsson stormet ut på banen og gikk i kroppen på Sævik. Ballen hadde vært ute av spill, og treneren forsøkte å hindre Vålerenga-spilleren i å drøye tid. Det kulminerte i et rødt kort.

– Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sier han til NRK.

– Jeg har ikke taklet en Vålerenga-spiller og en Vålerenga-spiller har ikke taklet meg. Jeg gikk en meter utenfor der jeg skulle være, for å få spillet i gang igjen.

Treneren forsøkte så å gi fjerdedommer Marti Skurdal en klem for å be om unnskyldning.

– Jönsson løper inn på banen, og det gir automatisk rødt kort. Det har han ikke lov til. Han reagerer og gir en form for klem, det er ikke akseptabel oppførsel, sier hoveddommer Veronika Fjeldvær til NRK.

– Jeg tenker det er en oppførsel vi ikke trenger å ha på fotballbanen, sier fjerdedommer Skurdal.

Toppscorere

Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann.

Les også: Vålerenga ser frem til et tett kampprogram: – Vi er forberedt (+)

Mer fra Dagsavisen