Tre utvisninger på overtid da Inter slo Milan og sikret ligatittelen

Inter kunne mandag juble for sin 20. Serie A-tittel. Veteranen Francesco Acerbi (35) ledet an i 2-1-seieren over byrival Milan på San Siro.

Inter hadde før mandagens duell vunnet fem strake Milano-derby siden september 2022. Milan måtte holde byrivalen til minst uavgjort om ikke Inter skulle sikre ligatittelen.

Men de svart- og rødkledde greide aldri komme helt tilbake i kampen etter å ha havnet under 0-2. Dermed tok Inter sin sjette strake seier mellom lagene i alle turneringer.

Med seieren klatrer Inter opp på 20 serietitler, noe som er én mer enn byrivalen. Milan tok sin 19. triumf i 2022. Juventus har vunnet klart flest med sine 36, men det er fire år siden sist Torino-laget vant Serie A.

Veteranen sto fram

Ledermålet kom etter 18 minutter da midtstopper Acerbi fikk stå helt alene i feltet. 35-åringen nikket ballen i nettet til ellevill jubel.

Før pause hadde Marcus Thuram en kjempesjanse til å doble ledelsen, men skuddet strøk utsiden av stolpen. Fire minutter etter hvilen traff franskmannen bedre da han tok med seg ballen innover i banen og skjøt i hjørnet fra 16 meter.

Milan kom på noen offensiver, og ti minutter før slutt kom reduseringen litt ut av ingenting. Inter-keeper fikk først slått Christian Pulisic' heading i stolpen, men på returen ventet Fikayo Tomori og satte ballen i mål.

Tre røde

Reduseringen virket å vekke det som for dagen var oppsatt som hjemmelag, men til tross for at de skapte noen sjanser, kom aldri utligningen.

På overtid ble det bråk da Theo Hernández (Milan) og Denzel Dumfries (Inter) barket sammen. De begge ble deretter utvist. I etterkant måtte også Davide Calabria (Milan) forlate banen da han slo Davide Frattesi i ansiktet i feltet.

Milan har tross mandagens nederlag et godt grep om annenplassen. Det skiller fem poeng ned til Juventus på tredjeplass med fem kamper igjen.