Fotball

Barca-treneren mener La Liga bør skamme seg – savner mållinjeteknologi

Barcelona-trener Xavi Hernandez mener at det er uforståelig at ikke La Liga for lengst har investert i mållinjeteknologi.

Søndag tapte Barcelona 2-3 borte for Real Madrid i El Classico, og kanskje ble Barcelona snytt for en scoring på stillingen 1-1 etter 27 minutters spill.

Linjedommeren markerte ikke at ballen var over streken, og VARs kameravinkler kunne ikke endelig fastslå om ballen hadde vært inne eller ikke. Dermed sto linjedommerens beslutning om ikke å godkjenne det som scoring ved lag.

– Det er en skam at vi ikke har mållinjeteknologi. Om vi vil være den beste ligaen i verden, så må vi ha det, sa Xavi etter kampen.

Teknologien blir blant annet brukt i Premier League, Bundesliga, Serie A og i den nederlandske æresdivisjonen. I den norske Eliteserien er heller ikke mållinjeteknologien tatt i bruk.

Den spanske toppdivisjonen sa nei til mållinjeteknologi i 2017. Det ville den gang ha kostet rundt 40 millioner norske kroner å få det innført, og i tillegg ville det ha kommet løpende utgifter.

– Det er trist for fotballen at det ikke ble innført. Det er så mye penger i denne sporten, men det blir ikke brukt på det som er viktigst, mente Barcelonas tyske keeper Marc-André ter Stegen.

Barcelona endte opp med å ta ledelsen 2-1 i søndagens oppgjør, men to scoringer av Real Madrid snudde kampen og gjorde at Real Madrid økte ledelsen i La Liga til 11 poeng før seriens seks siste runder.

Les også: Bellingham-scoring på overtid sikret seriegull og El Clasico-seier

Mer fra Dagsavisen