Fotball

Ryerson-mål da Dortmund endte marerittrekke mot Bayern: – Smaker ekstra godt

Borussia Dortmund kunne lørdag for første gang på ti år juble for borteseier over Bayern München i seriespill. Julian Ryerson scoret i 2-0-triumfen.

Nordmannens mål kom etter 82 minutter og fastsatte resultatet for de gulkledde gjestene.

Sebastien Haller spilte ballen ut til Ryerson, som med en flott avslutning sendte den i det lengste hjørnet. 26-åringen står med fire nettkjenninger i serien denne sesongen.

– Planen var å vinne, men det er ikke enkelt. Vi måtte ikke vinne denne, men det hjelper mye før noen tøffe kamper framover, sa Ryerson i et intervju vist på Viaplay.

Sist gang Dortmund slo Bayern på bortebane var i en cupkamp i april 2017. Man må helt tilbake til 2014 for å finne sist gang det skjedde i ligaen.

– Det er en fantastisk følelse. Det smaker litt ekstra godt å slå dem her på deres hjemmebane, fortsatte Ryerson.

Kjempeluke

Leverkusen styrer mot seriegull i Bundesliga. Lørdag fikk de 13 poengs luke på toppen av tabellen etter at Dortmund vant i München, og de selv gjorde jobben mot Hoffenheim.

Ryerson og Dortmund kjemper om å bli blant de fire beste som får mesterligaspill. Med en sterk borteseier lørdag, innehar de den viktige fjerdeplassen med tre poeng ned til RB Leipzig. Stuttgart er tre poeng foran Dortmund, men har én kamp mindre spilt.

Dortmund tok ledelsen ved Karim Adeyemi etter ti minutters spill. Julian Brandt fant Adeyemi inne i feltet, der han satte ballen i mål via hendene til Bayern-keeper Sven Ulreich.

Les også: Leverkusen slapp med skrekken igjen – reddet seier hjemme over Hoffenheim

Keeperkritikk

Førstekeeper Manuel Neuer er for tiden satt ut av skade. Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet tror det kan ha kostet vertene i baklengsmålet.

– Manuel Neuer hadde fort tatt den der. Han skal holde den ute, Ulreich, sa Sundet.

Bayern skapte flere muligheter, og på tampen trodde Harry Kane at han hadde redusert, men målet ble annullert for offside. Engelskmannen har scoret hele 31 seriemål denne sesongen.

Veteranen Mats Hummels (35) svært solid i Dortmund-forsvaret og avverget flere store målsjanser.

Les også: Kane med hattrick – tangerte rekord i debutsesongen

Bayerns hegemoni står for fall

Ryerson spilte hele kampen på Dortmunds høyreback. 26-åringen har vært på banen i 24 kamper denne sesongen.

Leverkusen jakter sin første ligatittel noensinne. Bayern har vunnet elleve seriemesterskap på rad, men har slitt stort denne sesongen.

Det har ført til at Thomas Tuchel mister jobben som trener ved sesongslutt. Det er ikke klart hvem som skal lede det tyske storlaget videre.

Les også: Leverkusen fortsatte seiersrekken – nærmer seg sitt første ligagull

Mer fra Dagsavisen