Sancho skjøt Borussia Dortmund til kvartfinale: – Føles megabra

Jadon Sancho er tilbake for fullt i Borussia Dortmund etter den tunge tiden i Manchester United. Han skjøt de gule til kvartfinale i mesterligaen.

Hans tidlige scoring ga ledelse over PSV Eindhoven både i returkampen og sammenlagt, til stor glede for «den gule veggen». På overtid ordnet Marco Reus 2-0.

Dortmund overkjørte motstanderen innledningsvis, men etter pause måtte keeper Gregor Kobel stå fram som helt da PSV skapte store sjanser til å utligne.

På overtid misset PSV-kaptein Luuk de Jong en kjempesjanse da han fikk ballen alene foran mål, men skjøt over.

– Vi dominerte 2. omgang og burde ha fått mer ut av kampen. Jeg skulle ha scoret, sa de Jong til RTL7.

I stedet kom innbytter Reus gjennom for Dortmund i femte og siste tillegsminutt og sørget for 3-1 sammenlagt.

– Det føles megabra. Vi lot dem ikke puste de første 30 minuttene, og vi ledet fortjent. Så viste vi at vi også kan tette igjen bakover, sa Kobel til DAZN.

Dortmund, som onsdag måtte greie seg uten Julian Ryerson, kunne feire med fansen. Nordmannen mistet i følge Sky kampen på grunn av en hudinfeksjon.

Sammen med Kobel ble Sancho dagens mann for Dortmund. Den tidligere yndlingen ble solgt til Manchester United for store penger, men fant seg aldri helt til rette der. I januar kom han tilbake på en leieavtale, og i helgen scoret han sitt første seriemål.

Onsdag viste han at han er tilbake for fullt.

Drømmestart

Hjemmelaget innledet returkampen forrykende og virvlet fram sjanse etter sjanse det første drøye kvarteret. Sancho hadde allerede skapt en stor sjanse for Ian Maatsen, med en ballerobring høyt på banen, da han scoret i det 3. minutt.

Da var det venstreback Maatsen som skapte muligheten med et innlegg. Füllkrug og Marcel Sabitzer gikk i dueller før ballen havnet hos Julian Brandt. Han skjøv den ut til Sancho, som fra 17 meter skjøt velplassert i hjørnet.

PSV ble regelrett overkjørt i starten av kampen, og Dortmund kunne ha punktert oppgjøret tidlig. I det 16. minutt ga PSV-keeper Walter Benitez retur på et Brandt-skudd rett til Donyell Malen, men målvakten reddet med beina.

Etter den tøffe starten spilte PSV seg inn i kampen og greide å tette igjen bedre. Etter en tidlig Dortmund-sjanse i 2. omgang ved Malen, var det gjestene som kom til de store mulighetene etter sidebytte.

I krysset

I det 53 minutt prøvde innbytter Hirving Lozano skuddfoten fra nesten 25 meter, og ballen smalt i stolpen oppe i krysset. Kobel kastet seg i full lengde, men ville neppe hatt sjanse til å nå ballen.

Tre minutter senere måtte Dortmund-keeperen vise hva han kan, da PSVs høyreback Jordan Teze ble spilt gjennom og fyrte løs fra kort hold og spiss vinkel. Keeperen slo til corner.

I det 71. minutt tryllet Johan Bakayoko bort Mats Hummels og skjøt fra omtrent samme posisjon, men Kobel reddet igjen.

Det gjorde han også da Luuk de Jong skjøt fra god posisjon i det 86. minutt.

Dortmund hadde også sine muligheter. Füllkrug fikk i det 64. minutt nikke helt alene på innlegg fra Malen, men han fikk ikke nok fart på ballen, og Benitez reddet.