Arsenal slo Brentford tross Ramsdale-brøler – overnatter på tabelltopp

Aaron Ramsdales kjempetabbe så ut til å koste Arsenal dyrt i gullkampen, men Kai Havertz ble matchvinner i det 86. minutt da Brentford ble slått 2-1.

Ramsdale forærte Brentford utligningen på overtid i første omgang, men han revansjerte seg med et par kjemperedninger da gjestene truet med å ta ledelsen i den andre omgangen.

Etter massivt Arsenal-press nikket Havertz inn vinnermålet i sluttminuttene, etter at Ben White ble spilt fram av Martin Ødegaard og slo et perfekt innlegg.

Høyrebacken hadde assist på begge Arsenals mål i den viktige derbyseieren.

Med tre poeng utnyttet Mikel Artetas menn muligheten som lå i at gullrivalene Liverpool og Manchester City møtes søndag, og at minst en av dem avgir poeng.

Fryktelig tabbe

Massivt Arsenal-press ga bare en scoring i de første 45 minuttene. Den kom i det 19. minutt, da Declan Rice slo Mads Rørslev i lufta og nikket inn et pent innlegg fraWhite.

Fire minutter på overtid i den første omgangen fikk Brentford uttelling for høyt press i det som for det meste var en forsvarskamp. Gabriel spilte tilbake til Ramsdale, som fikk en sjelden sjanse i Arsenal-målet. Han somlet med klareringen inne i egen 5-meter, og Yoane Wissa overrumplet ham og taklet ballen i mål.

Arsenal dominerte fullstendig spillemessig og kom til hyppige muligheter, men avslutningene var ikke like skarpe som de har pleid å være i det siste.

Blant annet løftet Havertz ballen svakt utenfor lengste stolpe da han ble nydelig spilt gjennom av Jorginho i den første omgangen.

Redninger

Ramdale skulle få revansjere seg, for gjestene yppet seg noen ganger i 2. omgang. I det 55. minutt slo Ivan Toney til fra langt hold etter å ha fått ballen nær midtstreken på en kontring. Ballen skrudde mot krysset, men Ramsdale i full strekk fikk så vidt slått til corner.

Litt senere leverte han en ny kjemperedning da Nathan Collins nikket på et flott innlegg fra Kristoffer Ajer.

Det var et par Brentford-glimt i et hav av Arsenal-muligheter.

I det 59. minutt reddet Vitaly Janelt på streken da Gabriel nikket på et hjørnespark, og fire minutter senere rev Rørslev ned Leandro Trossard da belgieren prøvde å nå et framspill fra Martin Ødegaard. Arsenal-spillerne skrek på straffe, men ble ikke hørt verken av dommerne eller de VAR-ansvarlige.

I det 74. minutt satte Ødegaard opp Rice for skudd i returrommet etter et hjørnespark, og avslutningen traff krysset og spratt ut mens keeper Mark Flekken sto midt i mål og så på.

Det skulle likevel bli Arsenal-jubel til slutt.