Fotball

Uforklarlig dommertabbe da Manchester United tok heldig seier i serieåpningen

Wolverhampton presset på, men forsvarsstjernen Raphael Varanes hodestøt ga Manchester United en knepen 1-0-seier til Premier League-åpningen.

Scoringen kom kvarteret før full tid. Da åpnet Bruno Fernandes Wolves-forsvaret med en kunstpasning til høyreback Aaron Wan-Bissaka. Han vippet ballen videre inn på hodet til Varane.

Franskmannen vant den avgjørende duellen foran mål og stanget ballen inn i det tomme nettet.

Scoringen kom etter at det i første rekke var Wolves som hadde skapt sjanser.

– Om det er fortjent kan diskuteres etter at Wolverhampton har vært fryktelig gode i annen omgang, sa Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud etter målet.

Managerbytte

Wolverhampton kom til serieåpningen på Old Trafford etter turbulente dager i klubben. I forrige uke forlot Julen Lopetegui brått managerjobben på Molineux. Inn kom Gary O'Neil, kun få dager før sesongstart.

O'Neil hadde all mulig grunn til å være tilfreds med mye av det laget hans leverte på Old Trafford. Wolves gikk fryktløst til verks på en vanskelig bortebane og dominerte store perioder av kampen.

Gjestene var så definitivt nærmest scoring i en sjansefattig første omgang. Matheus Cunha og Pablo Sarabia fikk hver sin gode mulighet, men avslutningene holdt ikke høy nok kvalitet.

Enda større var sjansen nevnte Cunha fikk tidlig i annen omgang. Etter et strålende angrep endte ballen hos Wolves-spissen, men den svake avslutningen fra kloss hold traff yttersiden av stolpen.

Tottenham neste

Også etter Varanes 1-0-scoring fortsatte Wolverhampton å skape sjanser. Flere ganger måtte den nye United-keeperen André Onana i aksjon med viktige inngripener.

På tampen gikk Onana særdeles hardt til verks i en duell med en Wolves-spiller. VAR-så på situasjonen, men konkluderte med at det ikke var straffe.

– Uforståelig, sa Viaplay-ekspert Skullerud.

På sidelinjen fikk en rasende Gary O'Neil gult kort.

Dermed fikk United-fansen de tre poengene den ønsket seg i sesongens første kamp, men prestasjonen imponerte neppe så mange.

I neste runde skal Erik ten Hags mannskap ut mot Tottenham, mens Wolverhampton får besøk av Brighton.

Nyeste fra Dagsavisen.no: