West Ham holdt unna for AZ – gikk til første finale i Europa på 47 år

West Ham tok vare på sin 2-1-ledelse fra det første oppgjøret og gikk til finalen i conferenceligaen med 1-0 helt på tampen mot nederlandske AZ Alkmaar.

Det er første finale for London-klubben siden tapet i cupvinnercupen mot Anderlecht i 1976. I den første kampen tok AZ ledelsen før Saïd Benrahma og Michail Antonio gjorde returmøtet i Alkmaar veldig mye mer komfortabelt.

Nå venter Fiorentina i finalen for West Ham. Det italienske laget hadde et 1-2-tap med seg fra den første kampen og utlignet det da Basel sto klare i returkampen.

Det betød ekstraomganger, og ni minutter på overtid av 2. ekstraomgang ble Antonín Barák den store helten da han satte inn det avgjørende målet alene med keeper.

For West Ham scoret Pablo Fornals kampens eneste mål alene med keeper og satte definitivt spikeren i kista. AZ hadde mye ball, men klarte ikke å overliste en god Alphonse Areola i West Ham-buret torsdag kveld.

West Hams Lucas Paquetá traff stolpen i den første omgangen, men AZ var også farlig frempå ved et par anledninger.

West Ham-stopper Nayef Aguerd kunne avgjort det hele sju minutter før slutt på nærmest åpent mål, men det utgjorde ingen forskjell for gjestene. Senere var Fornals på plass og sikret etterlengtet finalespill i Europa for West Ham.

Finalen spilles 7. juni i tsjekkiske Praha.