Fotball

Guardiola: – Ikke lett for Erling

Alle snakket om Erling Braut Haaland før mesterligasemifinalen i Madrid, men jærbuen fikk tøff motstand og fikk til lite. Manager Pep Guardiola forsvarte ham.

– Det var ikke lett for Erling. Rommet mellom stopper og back var stadig stengt, og det var hele tiden en stopper tett på ham, men han beveget seg godt og kom til sjanser likevel, sa Guardiola til BT Sport etter kampen som endte 1-1 på Santiago Bernabeu.

Statistikken viste at Haaland hadde bare 21 berøringer i kampen, færrest på banen. Han hadde to avslutninger på mål, begge i kampens første 16 minutter, men ingen av dem var gode nok til å sette Thibaut Courtois på alvorlig prøve. Ved hans kanskje beste mulighet i det 55. minutt ble skuddet blokkert av David Alaba.

Gang på gang var det Antonio Rüdiger som var i duell med Haaland, og ofte gikk tyskeren seirende ut. En gang jublet Rüdiger da han blokkerte et framspill mot Haaland.

– Det er det som gjør ham sterk, om han lukter litt rom bak der. Det var derfor jeg feiret, forklarte Rüdiger til TV 2.

Han sa også at planen handlet mye om å kutte Haalands forsyningslinjer.

– Han er farlig når de andre finner pasningen. Vi var gode til å blokkere ham og være tøffe i en-mot-en-situasjoner, sa Rüdiger.

Haaland får sjansen til å revansjere seg i returkampen på hjemmebane 17. mai.

– Det var tett i dag, men nå blir det en finale neste uke hjemme foran våre folk, sa Guardiola til BT Sport.

Mer fra Dagsavisen