De Bruynes kjempetreff ga City godt utgangspunkt mot Real Madrid

Erling Braut Haaland forble målløs i første semifinale i mesterligaen, men Kevin De Bruyne ga Manchester City 1-1 borte mot Real Madrid med et kjempeskudd.

Kampen sett under ett var det fullt fortjent, men gjestene slet en stund etter at Vinicius Junior på vakkert vis ga den spanske storklubben ledelsen.

Real Madrid kom foran i det 36. minutt med sin første avslutning i kampen, etter et flott angrep som startet med en kort igangsetting fra egen keeper.

Eduardo Camavinga sto for det tyngste løftet. Venstrebacken spilte vegg med Luka Modric på egen halvdel, avanserte 40 meter i høyt tempo og spilte innpå til den unge brasilianeren. Vinicius Junior brukte en berøring på å legge ballen til rette og skjøt i krysset fra vel 20 meter.

På en dag da Haaland ble holdt i stramme tøyler av Antonio Rüdiger og kom til få avslutninger, var det assistkongen De Bruyne som viste fram avslutteregenskapene. Belgieren satte sin landsmann Thibaut Courtois på flere store prøver som keeperen besto, men i det 67. minutt var det ingenting å gjøre. City-stjernen fikk drømmetreff fra 22 meter og sendte ballen som et prosjektil inn ved stolpen.

Det startet med at De Bruyne mistet ballen til Camavinga, men Rodri vant den tilbake, og Jack Grealish var også involvert før Ilkay Gündogan dyttet den ut til De Bruyne. Ballen traff nettet som et piskeslag.

Begge målene kom litt mot spillets gang.

– De scoret da vi var best, vi scoret da de var best, sa City-manager Pep Guardiola til BT Sport.

– Det var en interessant kamp. VI hadde det vanskelig i første omgang, men den andre var mye bedre, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti.

– Defensivt var vi gode. Rüdiger gjorde en god jobb mot Haaland, og midtbanen hadde kontroll.

Dominerte

Innledningsvis var det voldsom City-dominans. Hjemmelaget ble spilt svært dypt, og nesten alt spill foregikk på Real Madrids halvdel. Mer enn halvsjanser greide Pep Guardiolas utvalgte likevel ikke å skape.

De Bruyne og Rodri tvang Courtois til å vise kvalitet med hver sin avslutning fra distanse det første kvarteret. I det 16. minutt tok Jack Grealish seg til kortlinja og fant Haaland ved høyre hjørne av femmeteren. Spissen fikk nikke uhindret, men avslutningen gikk rett på Courtois.

Rett etter viste Real for første gang tenner offensivt da Vinicius Junior stjal ballen fra Rodri høyt på banen, utfordret John Stones og slo et livsfarlig innlegg gjennom målgården med retning mot Karim Benzema. Ruben Dias kastet seg og klarerte før ballen nådde ham.

Midtveis i første omgang hadde City hatt nesten 75 prosent ballbesittelse og ifølge Uefas statistikk 21 angrep mot ett for hjemmelaget, men Real Madrid viste seg fra en annen side siste halvdel av omgangen og etter pause.

Laget viste også noen ufine takter. Rett før pause gnistret det til da Dani Carvajal først dyttet Grealish overende og deretter kastet seg ned da City-spilleren ga en liten dytt tilbake. Carvajal hadde i åpningsminuttene dyttet Haaland inne i målgården, men uten å bli straffet for det heller.

Stoppet rekken

Real Madrid satte City under press i 2. omgang og skapte sjanser som kunne gitt flere mål, men unngikk ikke at gjestene kom til flere gode muligheter.

I det 52. minutt ble De Bruyne spilt gjennom av Bernardo Silva på kant. Han skar inn i feltet og skjøt godt fra litt spiss vinkel. Det så ut som scoring, men Courtois holdt armen ut og kom i veien for ballen.

De Bruyne prøvde skuddfoten igjen noen minutter senere og så Courtois redde igjen. I det 55. minutt ble Haaland spilt fram i feltet og ladet venstreslegga, men David Alaba kastet seg og blokkerte skuddet til hjørnespark.

Etter utligningen måtte Ederson vise klasse et par ganger, først på en nikk fra Benzema og så på et kjempeskudd fra innbytter Aurélien Tchouameni på overtid.

Real Madrid slo ut Premier League-lag i mesterligaens to første cuprunder med fire strake seirer over Liverpool og Chelsea (sammenlagt 10-2), men rekken ble brutt hjemme mot City.

Haaland og lagkameratene skal 17. mai prøve å fullføre klubbens revansj for semifinaletapet i fjor, da Real Madrid på egen stadion vendte bortetap til sammenlagtseier på veien mot nok en mesterligatittel.