Brentford sørget for Premier League-smell – nedkjempet svakt Liverpool

Liverpools Premier League-sesong måtte tåle et nytt hardt slag da et hardt kjempende Brentford-mannskap ble for sterke med 3-1 mandag.

Liverpool har slitt med å imponere i Premier League denne sesongen, og de første 45 minuttene mandag ble det reneste marerittet for Jürgen Klopps menn.

Brentford skapte gang etter gang trøbbel for Liverpools forsvarsrekke og i særdeleshet Trent Alexander-Arnold. På dødballer var hjemmelaget ekstremt farlige, hvilket resulterte i to scoringer.

Først satte Liverpool-stopper Ibrahima Konate ballen i eget mål etter et hjørnespark. Deretter utnyttet Yoane Wissa svakt forsvarsspill fra Alexander-Arnold og stanget inn 2-0.

Annullerte mål

Sifrene kunne også blitt langt styggere. To ganger slapp Liverpool med skrekken som følge av at VAR-sjekken endte med annullering av Brentford-scoringer.

Jürgen Klopps menn hadde på sin side fint lite å by på. Darwin Núñez sto for den eneste målsjansen da han rundet keeper, men måtte se avslutningen sin på åpent mål bli stoppet av Ben Mee.

I pausen tok Klopp grep i form av tre bytter. Virgil van Dijk var blant dem som måtte vike plass. Umiddelbart så Liverpool friskere ut, og uttellingen kom nærmest umiddelbart da Alex Oxlade-Chamberlain stanget ett innlegg fra Alexander-Arnold i nettet til 1-2.

Rett i forkant hadde Darwin Nunez fått et mål annullert som følge av en offside.

Fikk kontroll

Liverpool klarte imidlertid ikke bygge videre på den tidlige offensiven etter pause. Brentford fikk etter hvert bedre kontroll på kampen.

Mot slutten havnet Bryan Mbeumo i en løpsduell med Liverpools Ibrahima Konate. Sistnevnte gikk i bakken uten at dommer Stuart Attwell gjorde mine til å blåse frispark. Dermed kunne Mbeumo trille inn 3-1.

Liverpool kjøpte nylig Cody Gakpo fra nederlandske PSV Eindhoven, men nyervervelsen var ikke spilleklar til mandagens oppgjør.

Brentford måtte på sin sine klare seg uten den skadde storscoreren Ivan Toney. Han var ikke merkbart savnet.

Liverpool er nå nummer seks på tabellen i Premier League. Opp til Arsenal på toppen skiller det 15 poeng. Brentford klatret til sjuendeplass med seieren.