Fotball

Benfica snøt PSG for gruppeseieren på flere bortemål etter kalasseier

Benfica banket Maccabi Haifa 6-1 og gjorde akkurat nok til å bli puljevinner i Champions League. Det holdt ikke for Paris Saint-Germain å slå Juventus 2-1.

En scoring to minutter på overtid sikret Benfica førsteplassen i gruppe H. Lisboa-laget endte likt med PSG på poeng (14) og målforskjell (16-7), og dermed måtte det antall bortemål i gruppespillet til for å skille lagene.

Der hadde Benfica best statistikk. Fredrik Aursnes og co. får dermed fordelen av å bli gruppevinner. Uten skadeantydninger ble sunnmøringen onsdag tatt av banen før pause.

Det sto 1-1 i begge puljekampene etter første omgang. PSG-stjernene trodde nok det ville holde med en knepen seier i Torino. Der scoret innbytter Nuno Mendes vinnermålet i det 69. minutt.

Men en portugisisk sluttspurt i Israel endret alt. João Mário gjorde Benfica-scoringen som sørget for det.

– Det er ikke et problem for oss. Det viktigste var å vinne, og vi gjorde jobben. Dessverre er vi ikke øverst, men vi har tatt oss videre. Vi får se hva som skjer i trekningen, sa PSGs målmaskin Kylian Mbappé etter dramaet.

Superinnbytter

Et tent Juventus-lag gikk ut på banen for å gi seg selv og fansen et verdig CL-farvel. Vertene åpnet best, men likevel sto det 0-1 etter et snaut kvarter. Mbappé ble satt opp av Lionel Messi, driblet seg forbi et par motspillere og dunket inn ballen via stolpen.

Federico Gatti prøvde desperat å stoppe PSGs superspiss ved å dra godt i drakta hans. Trikset fungerte svært dårlig. Han ble skubbet unna og så fortvilet ballen gå i nettet.

Scoringen kom på gjestenes første skikkelige angrep i kampen. Juventus fortsatte å styre spillet etter baklengsmålet, og det var ikke ufortjent da kaptein Leonardo Bonucci skled inn 1-1 seks minutter før pause.

I forkant ble et innlegg headet på tvers av Juan Cuadrado. PSG-keeper Gianluigi Donnarumma fikk en liten fingertupp på ballen, men var ikke i nærheten av å fiste den unna farlig sone.

Etter pause var det et superinnhopp som avgjorde oppgjøret. Mendes hadde akkurat kommet til da han ble spilt fri av Mbappé og scoret sikkert.

Juventus var allerede slått ut av mesterligaen før siste runde. Det italienske storlaget skal på nyåret ta del i første utslagsfase i europaligaen.

Aursnes-bidrag

Benfica visste at de måtte score mange mål om de skulle ta igjen Benfica. Det så lenge vanskelig ut. Riktignok tok gjestene en tidlig ledelse ved Goncalo Ramos. Han scoret med hodet på en ball som Nicolás Otamendi hadde nikket inn i feltet.

Aursnes hadde et viktig bidrag i angrepet. Det var han som la inn presist til Otamendi.

Få minutter senere fikk Maccabi Haifa straffe etter en langvarig VAR-sjekk av en handssituasjon. Tjaronn Chery la kontant på 1-1.

Først etter en vel time greide Benfica å være tilbake i ledelsen etter en scoring fra Petar Musa. Kroaten var mannen som før pause kom inn som Aursnes’ erstatter.

Etter oppgjøret forklarte trener Roger Schmidt hvorfor nordmannen ble byttet ut så tidlig.

– Fredrik hadde en kjenning i låret. Vi ønsket ikke å ta noen sjanser, sa han, ifølge TV 2.

Álex Grimaldo, Rafa Silva og Henrique Araújo kom også i målprotokollen i Haifa.

Nyeste fra Dagsavisen.no: