Stabæk møter Brann i cupfinalen – Rosenborg ute etter kjempetabbe

Stabæk fikk god hjelp av Rosenborg da de vant 2-1 og sikret seg den andre cupfinalebilletten. Det møter de Brann som knuste Kolbotn 6-1.

Etter et flust av sjanser til gjestene var det noe overraskende Stabæk som tok ledelsen etter en fantastisk kontring av Smilla Vallotto. Sveitseren avsluttet angrepet med et hardt skudd fra om lag 16 meter.

Tre minutter før pause utlignet Synne Skinnes Hansen med en kanonkule fra innenfor 16-meteren. Stabæk-keeper Sunniva Skoglund fikk hendene på ballen, men dyttet den bare under seg og inn i mål.

Ni minutter før full tid gjorde Kristine Leine en kjempetabbe som sendte vertene i ledelsen. Leine skulle spille tilbake til keeper, Rugile Rulyte, men sendte ballen for langt til venstre, hvor Iris Omarsdottir enkelt kunne plukke opp kula og sette den i mål.

– Det her er helt sykt. Jeg klarer ikke å tro det, egentlig. Det er cupfinale på oss nå! Jeg skjelver litt. Wow, nei, jeg har nesten ikke ord. Jeg var litt heldig, men sånn er det, sa Omarsdottir til NRK.

Det ga momentum for Stabæk, som kom seg til flere gode sjanser. De klarte imidlertid ikke å score flere mål, men det gjør nok ingenting da de er videre til cupfinalen.

– Alt kan skje. Vi har spilt 1-1, så vi vet at vi kan. Alt er mulig, sa matchvinneren om finalemulighetene.

Mesterligaspill

Både Brann og Rosenborg er også bare ett dobbeltoppgjør unna spille i mesterligaspill neste sesong. Bergenserne møter svenske Rosengård, mens trønderne møter Real Madrid.

Brann har hjemmekamp først mot det svenske laget. Rosengård ble seriemester sist sesong. Brann (tidligere Sandviken) er med i mesterligaen for første gang.

Gruppespillet i mesterligaen starter i oktober. Finalen i turneringen spilles i Eindhoven 3. eller 4. juni neste år.

I mestersluttspillet i Toppserien er det Brann som topper tabellen med ni poeng foran Rosenborgs sju. Vålerenga og Stabæk følger på plassene bak med to og null poeng.

Cupfinalen spilles 5. november på Ullevaal stadion.