Richarlisons måldobbel sikret seier mot Marseille

Marseille fikk det tøft etter at Chancel Mbemba dro på seg et rødt kort. Richarlison scoret to raske mål og sikret 2-0 seier for Tottenham i mesterligaen.

Etter fryktelig sjansefattige første 45 minutter var det et langt mer offensivt Tottenham-lag som kom ut fra garderoben. Son Heung-min ble spilt nydelig på løp alene mot keeper, men bakfra kom Chancel Mbemba og klippet ham ned.

Det falt ikke i god gjord hos dommer Slavko Vincic, som kontant viste fram det røde kortet til stopperen.

Det ga de hvitkledde vertene enormt med rom, noe Richarlison dro nytte av da Ivan Perisic slo inn foran mål. Brasilianeren steg helt umarkert til værs og headet Tottenham i ledelsen.

Det ga mersmak for Richarlison, som doblet ledelsen fem minutter senere etter at Pierre-Emile Højbjerg slo en crosser inn foran mål.

To magiske minutter

I den første kampen i gruppe D vant Sporting Lisboa 3-0 borte mot Eintracht Frankfurt, og det holder til tabelltopp etter første runde.

Sporting kunne fått en drømmestart da kampleder Orel Grinfeld pekte på straffemerket allerede etter 13 minutter da Marcus Edwards gikk i bakken inne i 16-meteren. Dessverre for gjestene gikk VAR inn, og straffen ble annullert.

Begge lag kom seg til flere sjanser i første omgang, men likevel måtte vi vente helt til det 65. minutt før gjestene gikk opp i ledelsen.

Målet kom etter et langt angrep som endte med at Hidemasa Morita spilte opp Edwards inne i 16-meteren. Han tok to touch før han banket ballen i nettet bak Kevin Trapp.

Det ga liv i Sporting-laget, som doblet ledelsen bare to minutter senere. Edwards dro to skuddfinter før han spilte opp Francisco Trincão, som satte inn 0-2

Champions League-debuterte

Ti minutter før full tid fastsatte Nuno Santos resultatet etter å ha blitt spilt nydelig opp av Pedro Porro.

Frankfurt er for første gang med i Champions League etter seieren i europaligaen forrige sesong. Sporting endte på 2.-plass i Portugal, seks poeng bak seriemester Porto.

Etter første runde topper Sporting gruppe D med tre poeng og tre plussmål i målforskjell. Tottenham følger med ett mål mindre. Marseille og Frankfurt ligger på henholdsvis 3.- og 4.-plass i gruppen.