Haaland tomålsscorer i mesterligadebuten for City som knuste Sevilla

Erling Braut Haaland fortsatte sin spektakulære form også i mesterligaåpningen. Han noterte to av scoringene i Manchester Citys 4-0-seier borte mot Sevilla.

Nok en gang fant Haaland nettmaskene i en debutkamp. Jærbuen greide det også i sin første Premier League-opptreden og viste samme egenskap i Salzburg (Østerrike) og Borussia Dortmund (Tyskland).

Tirsdag gikk det 20 minutter før Haaland-showet var i gang. Han løp seg fri og plasserte en ball fra Kevin De Bruyne i et tomt Sevilla-bur på hel volley. Målet kom etter et strålende City-angrep.

– Han er som et dyr inne i boksen. Ustoppelig, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i direktesendingen.

25 mål på 20 kamper

Halvveis ut i andre omgang gjorde Haaland enkelt 3-0 på en keeperretur. I forkant var han sentral i det oppbyggende spillet.

Ni minutter tidligere hadde Phil Foden doblet Citys ledelse fra 15 meter etter en lur skuddfinte. På overtid satte Rúben Dias inn gjestenes fjerde nettkjenning.

Hattrick ble det ikke på Haaland. City-manager Pep Guardiola tok ham av banen med vel 20 minutter igjen. Med oppvisningen i Spania tok Haaland seg opp i 25 scoringer på 20 oppgjør i Champions League.

Målmaskin

Spissen har bergtatt engelsk fotball og står med hele ti scoringer på sine seks første Premier League-kamper. Nå er han også godt i gang i verdens gjeveste klubbturnering.

Sevilla framsto tamt på eget gress. La Liga-laget har også kommet skjevt ut i hjemlig serie med kun ett poeng på fire kamper.

Tidligere på kvelden vant Borussia Dortmund 3-0 over FC København i egen storstue. Neste uke får Haaland besøk av gamleklubben i Manchester.