Fotball

Klar seier for Deilas lag da MLS-tittelen ble feiret

Ronny Deila og hans New York City-lag heiste mesterbanneret i sin første hjemmekamp i MLS i år, og markerte begivenheten med 4-1-seier over CF Montréal.

Det var en kjølig ettermiddag på Yankee Stadium, og lagene brukte oransje ball fordi det var varslet snøvær, men fire scoringer varmet hjemmefansen. Den første var nok den flotteste.

I kampens 7. minutt bet City-laget seg fast i offensiv sone etter en dødball, og Keaton Parks vippet ballen inn i feltet. Talles Magno nikket ned til Alex Callens, som hogg til på volley og laget kremmerhus av nettet. Deila jublet vilt på sidelinja.

City doblet ledelsen i det 20. minutt etter at høyt press førte til en ballerobring rett utenfor motstanderens 16-meter. Victor Wanyama spilte ballen blindt på tvers, og den gikk rett til Santiago Rodriguez, som lobbet følsomt over keeper.

Innbytter Zachary Brault-Guillard reduserte tidlig i den andre omgangen, men Magno økte ledelsen da han raget høyest på Andres Jassons innlegg og stanget ballen i mål. Thiago Andrade fastsatte resultatet alene med keeper etter en ny ballerobring.

City-laget er inne i et hektisk program og spiller tirsdag om semifinaleplass i Concacafs mesterliga. Laget har 3-1-ledelse å gå på fra hjemmekampen mot Comunicaciones fra Guatemala.

Mer fra Dagsavisen