Gjønnes Nilsen fornøyd tross Grorud-tap

(Grorud - Fredrikstad 1-2) Sjansefattig, dueller og dødballer. Det virket som serien allerede var i gang, men det er fortsatt fire uker til sesongstart. - Jeg føler vi ligger godt an, sier Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen.

GRORUD (Dagsavisen): Riki Alba måtte ned for telling allerede etter to minutter da den første duellen smalt. Det påfølgende frisparket ble headet av Henrik Bredeli i egen tverrligger. Det første gule kortet kom allerede etter fem minutter. Tenningsnivået var skyhøyt på en kald og grå vinterdag i Groruddalen.

Nicolay Solberg sikret Fredrikstad seieren fra straffemerket tjue minutter før slutt. Dermed ble resultatet det samme som da lagene møttes i forrige sesongs OBOS-liga. Kommende sesong møtes de allerede i andre serierunde. Men før det møtes de på Marbella, om ti dager. Begge lag flyr sørover i neste uke.

– Da skal vi være enda bedre, lover Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

– Jeg ser mye progresjon fra tapene for Skeid for to uker siden, sier han.

Gikk rundt keeper

Bjørn Martin Kristensen får mye ansvar offensivt denne sesongen, i Oscar Agas skygge. Unggutten plukket opp et løst tilbakespill og rundet keeper før han sikkert ga Grorud ledelsen etter 13 minutter. Det kom mot spillets gang da Fredrikstad hadde mye ball og plagde hjemmelaget med sitt aggressive og høye press.

Riki Alba hadde et skremmeskudd i kjølvannet av Henrik Bredelis stuss i egen tverrligger i åpningsminuttene, men halvveis i omgangen fikk han sjansen på ny. Fra ca 20 meter, skrått ute til høyre fant han lengste hjørne med et presist skudd langs gresset. Det var en fortjent utligning da gjestene hadde initiativet tidlig i kampen.

Mange bytter og straffescoring

Nicolay Solberg kom inn i pausen og satte tidlig et stempel på kampen. Han fant Noa Williams med et godt innlegg, men ballen sneiet av foten til spissen i god posisjon. Solberg satt senere inn seiersmålet på straffe etter at en annen innbytter, Alexander Betten, ble felt på hjørnet av sekstenmeteren.

Duellspill under lørdagens treningskamp.

Omgangen ble naturligvis også preget av de mange byttene som kommer i disse oppkjøringskampene. Fredrikstad ga to debutanter få noen minutter, det var tidligere Skeid-spiller, Obikor Okeke, og nigerianeren Innocent Kingsleys første minutter med FFK-drakt på. For Grorud kom blant annet Nikolai Hristov og Josias Furaha innpå, begge fikk store sjanser til å score. Spesielt Furaha som kom alene med keeper bare sekunder etter innbyttet.

Trening i ny formasjon

Johan Gjønnes Nilsen og Grorud eksperimenterer med 3-5-2 og forteller at det er noe de bestemte seg for denne uken. - Vi gikk for den formasjonen faktisk denne uka. Vi har vel rukket en og en halv økt for å spille det inn. Jeg syns det så best ut defensivt, den delen av spillet er det masse positivt å ta med seg fra. Jeg kan ikke huske at vi lot dem få en eneste sjanse i etablert forsvar, det er veldig positivt.

Vingbackene i formasjonen, Fabian Østigård Ness og Sindre Osestad, la seg bredt og høyt og ventet på gjennomspillet, men det kom ikke ofte nok til å skape ordentlig trøbbel for Fredrikstad. Gjønnes Nilsen sier at det offensive spillet vil ha større fokus når Grorud lander i varmen. - Der nede skal vi terpe det offensive. Det får vi god tid til og trenger det. Vi har litt å rette på offensivt, sier treneren.

Nicolay Solberg ble altså matchvinner fra krittmerket og ga Fredrikstad første stikk før lagene møtes igjen 8. mars i syden. Vi ønsker begge lag god tur til treningsleir på Marbella.

---

Treningskamp lørdag 26. februar

Grorud Arctic Match, ca 100 frosne tilskuere

Mål: 1-0 Bjørn Martin Kristensen (13), 1-1 Riki Alba (25), 1-2 Nicolay Solberg (70, straffe)

Gule kort: Saadiq Elmi (5), Carl Jakob Lindström (17), Thomas Drage (48), Fredrik Carson Pedersen (63)