trikkeligaen

«Målmaskinen» Njie vil ta opp hansken etter Taaje: – Et område jeg vil utvikle meg på

Momodou Njie har bidratt til scoring på corner i to kamper på rad, og selv om han i utgangspunktet ikke tenkte å ta over stafettpinnen fra Jesper Taaje, ønsker midtstopperen å utvikle den delen av spillet sitt i Kåffa.

EKEBERG (Dagsavisen): KFUM Oslo var tilbake på norsk jord igjen torsdag, da Strømmen ble slått 2-0 på Ekeberg i den nest siste treningskampen før cupoppgjøret mot Brann. Igjen kom begge scoringene på dødball, signert Thomas Klemetsen Jakobsen på straffe og Momodou Lion Njie på corner.

– Det er en solid gjennomkjøring for oss, og det var viktig å få flere spillere opp på et visst antall minutter med spilletid. Vi har god kontroll, scorer på dødballer igjen i dag og jeg liker veldig godt at vi holder nullen igjen. Jeg skulle gjerne sett at vi produserte enda flere målsjanser, da vi gjør en del bra offensivt, men så er det også til tider litt vel sløvt på den siste finishen i angrepspillet vårt, er KFUM-trener Jørgen Isnes sin oppsummering av kampen.

– Intern feiring med gutta

Så langt denne oppkjøringen har KFUM Oslo scoret seks av ti mål på nettopp dødball, og Momodou Njie presset frem målet mot Raufoss på corner sist, før han scoret selv på corner mot Strømmen nå. Men noe Jesper Taaje-tall i år tror han ikke helt på selv.

– Jeg hadde ikke planer om å erstatte Jesper Taaje som Kåffas dødballekspert før jeg kom hit, men jeg tar absolutt den rollen. Det gjør jeg. Johannes Moesgaards (KFUMs assistenttrener) dødballer er godt satt opp, også har vi brukt mye tid på det på feltet, så det er godt å se at vi klarer å omsette det i scoring, forteller Njie som ønsket å utvikle den delen av spillet da han kom til Kåffa.

– Jeg har alltid vært god i duellspillet, og hadde lyst til å utvikle den biten av spillet mitt slik at jeg kunne bidra mer for laget. Det sa jeg da jeg kom hit også, og brukte nettopp Taaje som eksempel, da han jo var enorm i lufta forrige sesong. Det er selvsagt en klar fordel hvis du som stopper klarer å bidra med 8-10 dødballmål i løpet av en sesong. I dag avgjør vi kampen på dødball, og dødballmål vinner ofte kamper og kan sørge for mange poeng det i løpet av en sesong, så det er noe vi må ta med oss videre, sier KFUMs andre målscorer for dagen.

– Det er en feiring mellom oss gutta. Meg, Osame Sahraoui, Omar Bully Drameh, og vi er flere. Vi pleier å gjøre den feiringen når vi scorer. Vi er brødre alle sammen, og det er bare en litt morsom greie, sier Njie.

Selv om han nå har bidratt med målpoeng i to kamper på rad, har han ingen planer om å utfordre VIF-juvelen Sahraoui i akkurat den protokollen.

– Haha, nei. Hadde jeg prøvd å tatt opp den konkurrransen med han, så hadde jeg tapt den ganske klart tror jeg. Men jeg må prøve å matche han litt og dytte han i riktig retning, slik at han får scoret enda flere, sier Njie og ler

Skryter av lagets dødballstyrke

Nede på Marbella brukte KFUM Oslo mye tid på dødballer, og det er ikke tilfeldig at brorparten av lagets scoringer i oppkjøringen så langt har kommet på nettopp dødballer. Det være seg frispark, cornere eller straffespark.

– Dødballstyrken vår er definitivt veldig viktig for oss, da både vi og motstanderne vet at hver gang vi har corner kan det bli mål. Det er en trussel vi må bruke for det det er verdt, men samtidig må vi bli bedre i åpent spill. Vi skaper mye, men scorer ikke nok på de sjansene vi skaper. Mot Brann må vi klare å skape flere sjanser i åpent spill, men scorer vi på en dødball som sørger for at vi går videre tar vi selvsagt det, forteller Njie.

Trener Jørgen Isnes er helt enig med sin midtstopper.

– Momo Lion er fin å ha på dødball, da han er en kraftplugg som er vond å møte i duellene, så vi tror vi har truffet godt på den signeringen der. Han kan absolutt bli et angrepsvåpen for oss, da både han og Jørgen Hammer har vist at de kan score mye på cornere. Det vanskeligste i fotball er å bryte ned lag som legger seg lavt, og det har vi fått erfare allerede da vi har spilt mot både Ullern, Moss og Strømmen som alle spiller med en fembackslinje, sier Isnes og fortsetter:

– I Obosligaen er det mange tette og jevne kamper, og da kan en dødball ofte bli avgjørende. Da er det viktig å ta den fasen seriøst, og det har vi gjort. Selv etter vi mistet Jesper Taaje, har vi fortsatt å score masse mål på dødball, og i dag hadde vi heller ikke dødballfoten til Keivan (Ghaedamini), så det er gledelig å se at det er andre spillere som også står fram i den fasen av spillet, forteller Isnes.

Et par dager fri før siste finpuss

KFUM-treneren sier at spillerne nå får helt fri fram til tirsdag, før de siste forberedelsene skal gjøres inn mot Brann-kampen.

– Når vi møtes igjen på tirsdag trener vi hver dag frem til Sarpsborg-kampen som er på søndag. Da trapper vi igjen opp vanskelighetsgraden av kampene, i en generalprøve som jeg tror vil passe perfekt inn mot Brann. Mot Sarpsborg får vi testet oss i andre faser av spillet enn vi gjorde mot Strømmen, og det er også litt av tanken. Da må vi se litt mer på den defensive strukturen, selv om jeg synes det er gledelig at vi ser såpass solide ut mot de PostNord-lagene vi har møtt, sier Isnes.

Både Kåffa-treneren og Njie synes det er godt å være hjemme igjen, selv om de nok savner temperaturen i Marbella.

– Det er jo langt kaldere her hjemme, men vi trives godt her på Ekeberg også i minusgradene. Nå gjenstår det å bli helt ferdig før vi tar en liten ferie, og etter det er det bare generalprøven igjen mot Sarpsborg igjen før Brann-kampen. Det nærmer seg nå, så etter de par dagene med fri nå må vi på jobb, sier Njie.

Mer fra Dagsavisen