trikkeligaen

Endelig scoring for Udahl som vil danke ut Kjartansson og bli toppscorer

Lettelsen var stor på Henrik Udahls ansikt da han i årets femte treningskamp endelig fikk scoret årets første mål. Nå håper han målene vil renne inn, slik at han kan ta spissplassen fra Vidar Örn Kjartansson og jakte toppscorertittelen.

Det er ikke små ambisjoner 25-åringen fra Askim har foran årets sesong, men etter fire treningskamper uten scoring kom årets første nettkjenning for Henrik Udahl i treningskampen mot Stabæk.

– Jeg har ventet på det målet en stund, og det har sittet litt langt inne, men når man kommer til nok sjanser kommer målet til slutt også. Det er fint det, sier en lettet Udahl til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Dette jeg øver på hver dag

Målet var et typisk goalgetter-mål, der Osame Sahraoui først spilte fri Tobias Christensen litt ute på den ene siden. Christensen sendte ballen videre i retning Udahl, som på ett touch banket ballen ned i hjørnet under press fra en Stabæk-forsvarer.

– Det er de greiene her jeg øver på hver eneste dag, og grunnen til at jeg står igjen for å øve på de ett touch-avslutningene. Da er det fint å få det ut i kamp også, forteller Udahl og fortsetter:

– Jeg synes det var gøy utpå banen der de siste 45 minuttene. Stabæk var gode i første omgang, men det er fint at vi får vunnet en kamp og scoret litt mål slik at vi får inn godfølelsen inn mot seriestart, sier spissen.

Før dagens mål, som kom i det 81. minutt, hadde Udahl gått målløs av banen mot Krasnodar, Brøndby, Halmstad og Midtjylland. Det har blitt mye løping og jobbing på topp, men uten at de store sjansene har falt seg.

– Det er litt sånn det er å være spiss. Det er mange ting som avgjør om det blir en sjanse eller ikke, og med de medspillerne jeg har rundt meg så vet jeg at jeg kommer til å få sjanser så lenge jeg fortsetter å gå på løpene mine, forteller han.

Vil utfordre Kjartansson igjen

Udahl starter denne sesongen som backup til Vidar Örn Kjartansson, i likhet med det han gjorde forrige sesong. Da kom han inn med et brak, og scoret fem mål på den første måneden i Kjartanssons skadefravær. Siden gikk det et halvt år til neste mål i Eliteserien, mot Mjøndalen i desember. Likevel føler han at formen er der til å utfordre islendingen i år også.

– Jeg har fått spilt mye og testa meg så langt i oppkjøringen, og selv om jeg gjerne skulle hatt noen mål til, er det ikke nå vi begynner å telle dem. Nå er jeg i hvert fall i gang, så gjelder det å score så mange mål som mulig, sier Udahl som har en personlig ambisjon om å bli fast på laget og toppscorer i Eliteserien.

Trener Dag-Eilev Fagermo er også glad for at Udahl er i gang, og at begge spissene scoret i onsdagens treningskamp mot Stabæk.

– Det er viktig å få alle i gang, og nå har vi en 15–16 spillere som kjemper om en plass på laget. Det er konkurranse på nesten alle plasser, noe som gjør at Tobias Christensen for eksempel kommer inn og hever laget offensivt i dag. Henrik scorer et vel så fint mål som Vidar, så det er godt å se, forteller Fagermo til Dagsavisen.

Tobias Christensen leverte en svært god omgang, da han kom inn til pause mot Stabæk, og endte opp med målgivende pasning både på 2-0 og 3-0-scoringen.

Fornøyd med sjanseskapingen

VIF-sjefen var mest av alt fornøyd med å se et Vålerenga-lag som skapte sjanser mot et lavtliggende Stabæk.

– Det kampbildet vi møtte i dag er relevant til mye av det vi møter i Eliteserien, da vi kommer til å spille mot lag som legger seg lavt mot oss. I fjor slet vi med å score og skape nok sjanser mot sånne lag, og det er det vi har jobbet med hele vinteren. Det skal være forskjell på Vålerenga og Stabæk, og det ser vi også at det er, sier Fagermo som spesielt gledet seg over det andre målet som var et nydelig angrep der Stabæk-forsvaret ble låst fullstendig opp slik at Osame Sahraoui kunne spasere inn 2–0 nærmest på åpent mål.

– Det er en ro og en smartness over det målet som vi ikke så for mye av i fjor. Da var det litt mer villskap som kunne ødelegge potensialet i mange av de sjansene vi hadde i fjor, men på dette målet var det smartness som gjaldt, forteller Fagermo.

Det er også mye av det laget har jobbet med siden de kom hjem fra Portugal.

– Vi har jobbet mye med strukturen offensivt, og det å få inn bevegelser og relasjoner på siste tredjedel av banen. Vi fikk ut litt av det i dag, og nå skal vi pushe på for å ta steg, så er vi trygge på at det blir bra til slutt, sier Udahl.

– Vi skal spisse mer den kommende måneden, så det blir en mars måned der vi skal trene bra og få integrert de fire nye vi har hentet. (Taofeek) Ismaheel, Petter (Strand), Vegar (Eggen Hedenstad) og Brynjar (Bjarnason) trenger alle å lære seg Vålerenga-stilen. De gjør ting som er bra, og ting som ikke er helt riktig. Det er derfor vi har treningskamper, og vi trenger en god mars måned nå for å komme dit vi skal før seriestart, forteller Fagermo.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var som vanlig aktiv på sidelinja og skrek ut sine beskjeder underveis i treningskampen mot Stabæk.

---

Kampfakta:

Treningskamp

Vålerenga – Stabæk 3-0 (1-0)

Intility Arena, 673 tilskuere

Mål: 1-0 Vidar Örn Kjartansson (41.), 2-0 Osame Sahraoui (54.), 3-0 Henrik Udahl (81.)

Dommer: Espen Eskås

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation (Brage Skaret fra 72.), Brynjar Bjarnason, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal (Tobias Christensen fra 46.), Fredrik Oldrup Jensen (Max Bjurström fra 85.), Petter Strand (Magnus Bech Riisnæs fra 82.) – Amor Layouni (Taofeek Ismaheel fra 46.), Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 46.), Osame Sahraoui.

---

Mer fra Dagsavisen