Fotball

Southampton med mesterlig snuoperasjon i sjansebonanza mot Burnley

Southampton kom under 0-2 hjemme mot Burnley, men viste imponerende vilje og vendte Premier League-oppgjøret til 3-2-seier.

Nathan Redmond ble matchvinner for «The Saints» halvveis i annen omgang i en meget intens og sjanserik kamp. Burnley var høyt oppe med 2-0-ledelse tidlig, men hadde ikke nok å svare med da vertene reduserte, utlignet og til slutt tok ledelsen.

Chris Wood ga gjestene føringen på straffespark etter 11 minutter, mens Matej Vydra doblet ledelsen i et klassisk Burnley-angrep kvarteret senere.

Da så det et øyeblikk mørkt ut for vertene, men de svarte raskt. Stuart Armstrong klemte inn 1-2-målet omtrent fra 16-meterstreken etter en fin flikk fra Danny Ings i det 31. minuttet.

Kort tid før pause gjorde Ings det meste selv da Ben Mee feilvurderte ballbanen på en stikker fra Redmond. Målsniken parkerte Mee og rundlurte hans stoppermakker James Tarkowski før han trillet ballen mellom beina på Nick Pope.

Et vedvarende Saints-press ga scoringen som fullbyrdet snuoperasjonen i det 66. minuttet. Pope reddet først et godt skuddforsøk fra Ings, men Theo Walcott plukket opp returen og slo tversover til Redmond. Han kom løpende på bakre stolpe og hamret inn 3-2-målet på hel volley.

Det skal sies at Burnley – i likhet med vertene – skapte enkelte farligheter mot slutten. Wood kunne ha sikret ett poeng da han fikk heade fra tre meter, men hans hodestøt gikk rett på Fraser Forster.

Seieren gjør at Southampton har ti poengs luke ned til nedrykksstreken i Premier League når åtte serierunder gjenstår. Burnley ligger tre poeng bak Saints.