Fotball

Oldrup Jensen: – Ved behov spiller jeg selvfølgelig stopper

Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen vil helst spille på midten, men sier ikke nei hvis trener Dag-Eilev Fagermo trenger ham i bakre rekke.

Tidligere i vinter uttalte Fagermo at det kunne bli aktuelt å omskolere 27-åringen til midtstopper.

– Jeg har skjønt at jeg kan bli sett på som et stopperalternativ av Fagermo, ja. Men noen konkret omskolering har vi ikke snakket om ennå. Oppfatningen min er at jeg er et alternativ hvis det skulle bli skader eller karantener der, sier Oldrup Jensen til Dagsavisen.

– Jeg er midtbanespiller, og det er der jeg ønsker å spille. Men ved behov spiller jeg selvfølgelig midtstopper. Laget kommer først i slike situasjoner, og da gjør jeg så god jobb jeg kan. Så får vi satse på at det er nok, legger han til.

Skiensgutten har ikke voldsomt mye erfaring fra stopperrollen.

– Jeg har vel to og en halv kamp som stopper på toppnivå. Men vi holdt nullen i to av de kampene, sier han humrende.

Utgående kontrakt

Så hvordan vil han eventuelt håndtere en slik oppgave i VIF?

– Det er vanskelig å si så mye om hvordan jeg vil takle det, nettopp fordi jeg har lite erfaring i den rollen. Men spiller jeg stopper, kan jeg i hvert fall ta med meg ballen og bidra med frispilling. Samtidig er jo hovedoppgaven å forsvare boksen og unngå baklengs. Man får bare gjøre det beste ut av det hvis det blir slik, sier den tidligere Zulte Waregem- og Odd-spilleren.

Oldrup Jensen, som ble hentet av gamlesjefen Fagermo til Vålerenga før 2020-sesongen, har kun ett år igjen av kontrakten sin på Valle.

– Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden ennå, men jeg trives veldig godt her i Vålerenga. Jeg ser et veldig stort potensial i det som gjøres her. Nå skal vi spille i Europa også. Jeg ser for meg og håper på en god sesong, sier han og fortsetter:

– Jeg har ingen umiddelbare planer om å forsvinne herfra. Vi får vel sette oss ned og se på det en eller annen gang.

– Er Vålerenga førstevalget etter 2021?

Det kommer selvfølgelig litt an på. Det er litt vanskelig å svare på. Dukker det opp et tilbud fra Barcelona, skal jeg ærlig innrømme at det ligger litt over VIF, sier han og ler.

– Men jeg har absolutt ingenting imot å forlenge her det slik det er nå, legger han til.

Koronasmitte i Vålerenga-troppen

Etter bronsesesongen 2020, mener Oldrup Jensen klubben bør fortsette å se oppover.

– Så er det jo veldig jevnt i toppen, da. Små detaljer avgjør hvor man havner. Klarer vi å heve oss et lite hakk fra i fjor, er vi oppi der og kjemper om gull. Men posisjonen til slutt er vanskelig å spå her og nå, sier 27-åringen.

Selv ønsker han å bidra med flere målpoeng denne sesongen. I fjor stoppet det på ett mål og ingen målgivende. For egen del beskriver han 2020-sesongen som «okei». En leddbåndsskade holdt ham ute en stund, men denne kjenner han ingenting til nå.

– Målpoeng er ikke noe jeg bruker energi mye på, men jeg ønsker jo å ha mer enn det. Så er jo rollen min er kanskje ikke den hvor målpoeng er hovedoppgaven, men både for egen og lagets del hjelper det hvis jeg bidrar. Noe jeg håper å gjøre i år.

Onsdag ble det klart at to spillere i VIF-troppen er koronasmittet. Dermed har klubben tatt pause fra fellestreninger til tidligst neste uke. Oldrup Jensen, som selv melder seg frisk og rask, innrømmer at situasjonen er kjedelig. Det tærer på at koronasituasjonen kan stoppe opp alt på kort varsel.

– Det er selvfølgelig kjedelig. Man ønsker jo å trene, og man ønsker at alle holder seg friske. Men det er lettere sagt enn gjort. Det er jo forstyrrende sånn som det blir nå, med start og stopp. Du trener godt og kommer i form, men så får du plutselig et avbrekk. Heldigvis er det ikke vi som har hatt det verst. Vi har klart oss bra, tross smittetrykket i Oslo, sier han.

Mer fra Dagsavisen