Fotball

KFUM har fått Fredheim Holm-svar

I høst innrømmet den tidligere Vålerenga-kapteinen at 2020-sesongen kunne være hans siste som fotballspiller. Nå har «Kåffa»-profilen tatt en avgjørelse om framtiden.

35-åringen, som fyller 36 i juli, har bestemt seg for å satse videre som spiller i KFUM.

– Det er det jeg ser for meg, ja. Det er absolutt en god følelse. Motivasjonen er der for å spille videre, sier Daniel Fredheim Holm til Dagsavisen.

Det var i fjor sommer uhellet var ute for KFUMs spillende assistenttrener.

– Jeg røk en muskel i låret tvers av. Den har de fått sydd på plass igjen, sa den tidligere Vålerenga-kapteinen til Dagsavisen i september. Samtidig erkjente han at 2020-sesongen kunne være hans siste. Men det ble for fristende å snøre på seg fotballskoene igjen.

Jeg hadde vel i tankene at 2020 var min siste sesong.

—  Daniel Fredheim Holm

– Jeg hadde vel i tankene at 2020 var den siste sesongen min. Men nå ble jo 2020 som det ble, da, både med koronasituasjonen og at jeg måtte opereres. Da tenkte jeg etter hvert at det kanskje ikke var helt sånn jeg hadde lyst til å avslutte karrieren. Det er selvfølgelig kroppen som til syvende og sist bestemmer om det går eller ikke. Men slik det føles nå, er jeg klar for å bidra. Jeg kjenner ikke noe til skaden, forsikrer veteranen og fortsetter:

– Foten har vært bra, og jeg får god oppfølging hele veien. Det har sett veldig bra ut på alle testene. Dét har også gjort at man føler at man kan «pushe på» med et år til.

Rutinen har bidratt

35-åringen mener rutinen har vært en viktig faktor i opptreningsarbeidet.

– Jeg har hatt en annen tilnærming enn det jeg kanskje ville hatt tidligere i karrieren. Jeg har ikke pushet noen grenser, men heller brukt den tiden det tar, sier han.

Fredheim Holm tenker følgende om egen rolle som «Kåffa»-spiller i 2021:

– Det er veldig viktig å si at jeg som 35-åring ikke skal holde tilbake en 21-åring som trenger erfaring. Jeg skal bidra videre i treningshverdagen. Det er like viktig som i kampene. Hvor mye spilletid det blir for min del, avhenger mye av skadesituasjonen og prestasjonen til de andre spillerne, påpeker han.

Fredheim Holm peker på klubber som Aalesund, Start og Sogndal som naturlige toppkandidater i år, mens han tror klubber som KFUM og HamKam også kan være oppi der.

– Ambisjonen vår har hele tida vært at vi skal ligge rundt en kvalifiseringsplass. I fjor var vi én kamp unna å klare det. Er vi i det sjiktet, skal vi være fornøyd, sier midtbanemannen.

KFUMs Daniel Fredheim Holm på Marbella i februar 2020.

Isnes fornøyd

Jørgen Isnes gleder seg over at Fredheim Holm ikler seg Kåffa-drakten også i 2021.

– Daniel på sitt beste er mer enn god nok til å spille i Obos-ligaen, det vet vi jo. Det er veldig positivt å ha ham med videre – både på banen og i trenerapparatet. Daniels erfaring fra større klubber i både inn- og utland er gull verdt for oss, sier KFUM-treneren til Dagsavisen.

– Hvor mye kommer du til å bruke ham på banen i år?

– Det er jo avhengig av både Daniel selv og hvordan vi ellers ser ut. Jeg er veldig fornøyd med å ha dobbel dekning i stallen nå. Jeg og han er innforstått med at han ikke skal prioriteres over en yngre spiller hvis det er jevnt mellom de to. Men vi tar så klart ut det beste laget. Må han spille, så spiller han. Og det må jo være en ekstra motivasjon for de yngre spillerne våre å kunne danke ut en spiller som Daniel, svarer Isnes.

Isnes, Fredheim Holm og co. venter nå spent på å se når sesongen faktisk kan sparkes i gang. Blir det i mai, som fotballforbundet ønsker? Og når kan klubbene spille treningskamper igjen? Det vil smittesituasjonen diktere. KFUM-treneren forsikrer uansett at klubben er klar for alle mulige scenarioer.

– Klubbene i Viken får jo ikke lov til å trene nå. Så får vi se hva som eventuelt skjer i Oslo. Men hos oss er vi vant til å være løsningsorientert, så vi har program klart hvis det skulle skje at vi ikke får lov til å trene organisert, sier Isnes.

Mer fra Dagsavisen