Fotball

Vålerenga-spillere har testet positivt for koronaviruset

To spillere i Vålerengas A-tropp har testet positivt for korona i løpet av de siste dagene. Nå innfører klubben treningspause og ber spillerne holde seg hjemme.

– Det er selvfølgelig kjedelig. Man ønsker jo å trene, og man ønsker at alle holder seg friske. Men det er lettere sagt enn gjort. Så ønsker jeg ikke å uttale meg noe mer enn det om denne situasjonen, sier Vålerenga-spiller Fredrik Oldrup Jensen til Dagsavisen. Han viser til at VIF har sendt ut en egen pressemelding.

Selv er Oldrup Jensen frisk og rask.

– Jeg har ikke noen problemer, nei.

VIF bekreftet på eget nettsted onsdag at det er smitte i troppen.

«Hele troppen er foreløpig ikke berørt. De to smittede var til stede på en mindre gruppetrening, og de andre som var involvert der, og derfor regnes som nærkontakter er også testet. Foreløpig har alle disse avlagt negativ test. Til tross for at dette ikke gjelder hele troppen, har vi allikevel besluttet å ta samtlige spillere ut av trening en periode», skriver klubben.

Nå som VIF stenger ned fellestreningene, må Oldrup Jensen og lagkameratene som ikke er smittet holde formen ved like med egentrening.

– Da blir det å løpe litt for seg selv ute. Holde formen. Holde det i gang, sier midtbanemannen.

Vålerengas lege forklarer hvordan smitten i klubben ble oppdaget:

– Det startet med at en av spillerne ringte inn før trening mandag. Han meldte om at han kanskje hadde litt rar luktesans, innleder Erik Rosenlund til Dagsavisen.

Roser spillernes rutiner

– Nå har vi greid oss ett år uten smitte, og denne situasjonen viser hvor flinke spillerne er å ta symptomer på alvor. Spilleren kom ikke inn (til Valle), og hadde ikke hatt trening på 48 timer, fortsetter legen.

Rosenlund sier det kun er én spiller som er bekreftet positiv, men at den andre spilleren har fått positivt utslag på en hurtigtest. Klubben regner med at også han er positiv.

Klubblegen opplyser at de to spillerne ikke har noen plager foreløpig, og at de nå sitter i karantene hjemme.

De positive testene fører til at all aktivitet for A-troppen legges ned på Valle.

– All trening og kontakt med hverandre stanses. Foreløpig til over helgen, sier Rosenlund.

Kan fortsatt løpe

– Kan de spillerne som ikke har vært i kontakt med de to nevnte fortsatt trene på egen hånd?

– De som ikke er berørt, kan ta seg en løpetur utendørs, svarer Rosenlund.

– Alle som melder om symptomer, vil umiddelbart bli testet, legger han til. Legen sier at en eventuelt også vil vurdere mulighetene for å teste samtlige spillere.

Rosenlund opplyser at testkapasiteten i VIF nå vil styrkes ytterligere, men først og fremst bes alle om å holde seg hjemme. Også dem uten symptomer.

– Men det jeg har sagt, er at det går ikke an å sette folk helt fast. Dette er jo familiefolk, som alle andre mennesker. Men vi prøver å organisere det best mulig. Og vi kommer til å teste ganske «heavy» framover.

Vålerenga er ikke den eneste eliteserieklubben som har slitt med koronasmitte den siste tiden. Nylig ble det bekreftet at også en rekke Stabæk-spillere hadde avgitt positiv virustest. Start-spillerne har også vært i karantene ved to anledninger etter nyttår som følge av smittetilfeller i klubben, skriver NTB.

Mens en rekke klubber som er hjemmehørende i kommunene i Viken fylke ble ilagt treningsnekt tidligere denne uken, åpner smitteverntiltakene i Oslo for at toppklubber som Vålerenga fortsatt kan trene.

VIF opplyser på eget nettsted at verken spillere eller sportslig apparat vil uttale seg i saken.

Mer fra Dagsavisen