Sport

– Føler meg privilegert her. Skeid er klubben i mitt hjerte

Daniel Braaten har kontrakt med Skeid ut denne sesongen, og sier at han sannsynligvis ikke vet. Med et smil når vi spør om dette blir hans siste sesong som fotballspiller.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Daniel Braaten (38) er blid og imøtekommende. Tilbake i Skeid etter et langt fotball-liv i forskjellige land og serier.

Tilbake til hans noe underfundige svar om dette er avslutningssesongen:

– Jeg har ei hjemme som har vært tålmodig og latt meg holde på med toppfotball. Nå, etter 20 år med fullt fokus på fotball, er det ting som tyder på at hun ønsker mer av meg på hjemmebane, sier han.
Det er det han vil si om den familiære saken. Han har to barn, men alder og kjønn syns han ikke det bør stå noe om i avisa.

Men utdyper litt det han sikter til;

– Du vet, happy wife - happy life.

Ringen er sluttet

Så vi tar opp temaet "ringen er sluttet" igjen.

– Jeg vokste opp på Årvoll, og Skeid var min første klubb. Det betyr noe for meg å igjen trekke den røde drakta over hodet. Skeid er og blir klubben i mitt hjerte, sier Daniel Braaten til Dagsavisen.

Les også: Dagsavisens tabelltips for 2. divisjon, avdeling 1

Senest i fjor spilte han toppfotball i Stabæk. Nå går han to divisjoner ned.

– Søndag er det serieåpning hjemme mot Brattvåg. Hvordan er formen?

– Den er god. Her er det mye ungdommelig pågangsmot. Jeg merker jo alderen, men føler at jeg tar nivået og har noe å bidra med både på og utenfor banen. Fysikk og kondisjon var selvsagt noe bedre før, men jeg hadde ikke vært her hvis jeg ikke følte jeg har noe å bidra med.

Høydepunkt å slå VIF i cupen

– Er det mulig å trekke fram noen høydepunkter fra det lange fotball-livet?

– Ja. Det var veldig spesielt som Skeid-spiller å få være med på å slå VIF i kvartfinalen i NM i 2003. Det har også vært mange store øyeblikk med landslaget, og under de seks sesongene jeg spilte i Toulouse var jeg nok på toppen rent karrieremessig. Det var også spesielt å komme til Rosenborg (2004-2007). Klubben var god, og jeg fikk et ordentlig løft i karrieren. Det var også spesielt å få spille i Mesterligaen.

Stor autoritet

– Hvilket inntrykk har du av dagens Skeid-lag?

– Som nevnt, mye ungdommelig pågangsmot, og en revansjesugent lag. Fjorårssesongen var jo ikke helt topp, sier han lakonisk.

Skeid rykket ned fra OBOS-ligaen etter å ha spilt på lånt hjemmebane på Intility nesten hele sesongen. Laget var små marginer fra å berge plassen. Laget rykket opp året før da de vant 2. divisjon under Tom Nordlies ledelse.

På lørdagens lette økt så vi Daniel spille venstrekant i et 4-3-3- system.

– Jeg har spilt på mange plasser, og spiller der hvor jeg blir plassert. Fornøyd med å få være med i gjengen, jeg, smiler Daniel Braaten.

– Hva vet du om motstander Brattvåg?

– Ikke så mye. Men det er et jevnt og tøft nivå i 2. divisjon. Det blir viktig for oss å få en god rytme fra starten av. Hver kamp blir tøff, avslutter Daniel Braaten.

Kommer med profesjonalitet

Trener Gard Holme er full av lovord om mannen med 52-A-landskamper.

– Han kommer med en naturlig aura av autoritet. Men Daniel er autoritær på den positive måte. Han er proff i alt han foretar seg. Går ikke av banen uten å ha vært med på rydding og oppgaver alle skal ta del i. Daniel har fortsatt et høyt nivå, og blir nok spesielt viktig i kamper som mot Fredrikstad og Alta, sier den nye Skeid-treneren.

Skeid er i 2. divisjon, avdeling 1, som har seriestart denne helgen. Daniel Braaten vil sammen med Altas Morten Gamst Pedersen være de mest kjente navnene for det store publikum. Begge spillerne har sluttet seg til lag som rykket ned i fjor.

Første serierunde spilles slik:

FREDAG: Alta – Tromsdalen 1-0.

LØRDAG: 16.00: Eidsvold Turn – Kvik Halden, Hødd – Moss.

SØNDAG: 13.00: Skeid – Brattvåg (Nordre Åsen), Senja – Kjelsås, 15.00: Florø – Fredrikstad.

MANDAG: 16.00: Vålerenga 2 – Fløya

Mer fra Dagsavisen