Etterlengtet seier for VIF-rekruttene

Vålerenga 2 – Florø 3–1 (2-1). Lukas Thorsen Håll ble avgjørende med sine to scoringer da VIF 2 snudde 0-1 til 3-1 hjemme mot Florø. Dermed stoppet rekken på tre kamper uten trepoenger.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): VIF 2 kom til søndagens kamp med tre strake kamper uten seier, og det begynte slett ikke som vertene ønsket på Intility. Vladan Radojkic sendte nemlig Florø i føringen etter bare ti minutters spill. Men VIF 2 og trener Berntsen kom tilbake. Først utlignet Brede Pedersen etter et drøyt kvarter, før Lukas Thorsen Håll scoret like før halvtimen var spilt. Mot slutten punkterte han oppgjøret med sin 3-1-scoring.

– Det er utrolig deilig. Det er veldig viktig med en trepoenger nå. Det er deilig at vi holder høyt og kjører på selv etter å ha kommet under. Så snur vi det og holder unna, sier Lukas Thorsen Håll (18) til Dagsavisen.

Han innrømmer at han sløste med sjanse før 2-1-målet.

– Jeg burde satt både ett og to mål før det. Men det var deilig da den satt, sier måltyven.

Resultatet gjør at VIF 2 klatrer opp på elleve poeng etter ni serierunder i 2. divisjon, avdeling 1. Dermed har laget skaffet seg en liten luke ned til bunnstriden. Florø står på sin side med ni poeng.

Lukas Håll. Foto: Jørn H. Skjærpe

Tomålsscorer Lukas Thorsen Håll etter kampslutt. Foto: Jørn H. Skjærpe

Matchvinner Håll fikk to store muligheter til å sende hjemmelaget i føringen på eget kunstgress. Først headet han like over etter innlegg fra Mathias Øfsti Bråten etter bare to minutters spill, før han etter ti minutter fikk en kjempemulighet alene med Florø-keeper Matias Tjellaug Finnestrand. Men burvokteren vartet opp med en flott beinparade.

Snudde kjapt

Like etter Håll-sjansen tok gjestene føringen mot spillets gang. Eirik Høydal slo inn fra høyre, og inne i boksen stakk Vladan Radojkic foten fram. Han plasserte ballen til høyre for Kjetil Haug og inn i mål.

Men VIF-rekruttene lot seg ikke prege, og seks minutter etter baklengsmålet utlignet Brede Pedersen. Han styrte ballen i mål etter innlegg fra Mathias Johnsrud Emilsen på høyre.

Etter en knapp halvtime skulle det endelig sitte for nevnte Lukas Thorsen Håll. Spissen fikk ballen servert 45 grader ut i boksen av Mathias Øfsti Bråten, og med god tid til å avslutte gjorde Håll ingen feil. Spissen banket ballen utakbart bak Florøs sisteskanse. Det var hans første fulltreffer på en knapp måned.

###

Lagene kunne ikke klage på værforholdene på Valle søndag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Kort tid før pause vartet VIF-keeper Kjetil Haug opp med en fin redning. Florø-angriper Jonatan Braut Brunes prøvde seg fra skrått hold, men Haug var med på notene.

Fornøyd Haug

Etter hvilen fortsatte VIF-rekruttene å styre matchen foran de 135 frammøtte tilskuerne. Gjestene hadde et stolpeskudd helt på tampen, men hadde ellers lite å stille opp med omgangen gjennom.

Hjemmelagets Seedy Jatta fikk på sin side tre store muligheter til å øke ledelsen underveis – blant annet kom han to ganger på alene mot keeper – men klarte ikke å overliste bortelagets sisteskanse.

I stedet var det spisskollega Håll som skulle øke til 3-1. Etter 75 minutter utnyttet han en tabbe fra den ellers solide Finnestrand i Florø-buret, og satte enkelt inn sitt andre for dagen.

Florø prøvde å mobilisere til en sluttspurt, men VIF 2 holdt hodet kaldt og kunne innkassere tre poeng. I neste kamp gjester Kjelsås Intility til lokaloppgjør. Den kampen spilles 14. september.

– Det blir viktig å fortsatt holde hodet høyt. Vi må trene bra på feltet. For egen del håper jeg på å bidra med flere mål framover, sier Lukas Thorsen Håll.

Keeper og kaptein Kjetil Haug en av få VIF-spillere med litt A-lagserfaring av vertenes utvalgte søndag. Snittalderen på elleveren var bare litt over 18 år.

– Nøkkelen i dag var at vi var et sterkt lag som sto sammen. Det står respekt av det. I dag hadde vi med færre A-lagsspillere enn til vanlig, likevel klarer vi å prestere på et høyt nivå. Vi ligger under, men klarer å komme tilbake. Det står respekt av det gutta gjør i dag, sier burvokteren til Dagsavisen.

Saken er oppdatert

Vålerenga 2 – Florø 3-1 (2-1)

Intility Arena, 135 tilskuere

Mål: 0-1 Vladan Radojkic (10), 1-1 Brede Pedersen (16), 2-1 Lukas Thorsen Håll (28), 3-1 Håll (75)

Gule kort: Brede Pedersen, Jacob Blixt Flaten og Magnus Bech Riisnæs, VIF 2.

VIF 2: Kjetil Haug, Martin Bech Riisnæs, Brede Pedersen, Ousmane Diallo Toure, Oskar Aron Opsahl, Mathias Johnsrud Emilsen (Yasir Abdiqadir Sa'Ad fra 46.), Jacob Blixt Flaten, Magnus Bech Riisnæs (Florind Lokaj fra 81.), Mathias Øfsti Bråten, Lukas Thorsen Håll, Seedy Jatta (Sixten Cappelen Abrahamsen fra 90.).

2. divisjon menn, avdeling 1, 9. runde:

Lørdag: Kvik Halden – Senja 5-1, Hødd – Alta 2-0, Moss – Skeid 2-5, Brattvåg – Eidsvold Turn 4-2.

Søndag: Vålerenga 2.-lag – Florø 3-1, Kjelsås – Tromsdalen 1-1, Fredrikstad – Fløya 6-0.