Sport

Dilemma i håndball-EM: Kan bli en kamp ingen vil vinne

Norges siste puljekamp i håndball-EM mot Slovenia onsdag kan ende i en tilnærmet farse. Hvem vil bruke krefter på å vinne?

Saken er oppdatert

Av Espen Hartvig

MALMÖ: Før avkast er det avklart rundt de to topplasseringene i den andre gruppen. Den puljen vant Spania etter 22-22 mot kroatia onsdag. Hvilket av de to lagene vil Norge møte i fredagens semifinale?

I tillegg er Slovenia også allerede videre. Kampen Norge - Slovenia er rett og slett en ren gruppefinale.

Puljevinneren møter møter Kroatia i semifinale fredag. Norge vinner puljen med minst uavgjort mot Slovenia.

Godt tak på Norge

Spanjolene har ikke tapt på de 18 siste kampene mot Norge. Vi må helt tilbake til 1997 for å finne hittil siste norske triumf over Spania i herrehåndball. Spiller det inn på landslagssjef Christian Berges vurderinger?

– Vi har ikke diskuterte dette, og det er vanskelig, sa Berge etter Island-kampen tirsdag.

Les også: Håndball-EM dag for dag

Og hvilken motstander ønsker Slovenia seg?

Slovenia går ikke av veien for å tenke taktisk og dra nytte av alle fordeler. I 2012-EM slapp slovenerne inn flere mål med vilje i en kamp mot Island. Dette ble gjort for utnytte et «hull» i reglementet og oppnå en ideell seiersmargin. Slovenia gikk videre fra gruppespillet mens Norge ble slått ut.

Ikke toppet

Berge var tirsdag klar på at han kom til å fordele spilletid mellom flere av sine gutter mot Slovenia.

Sander Sagosen begynte uoppfordret å snakke om å spare krefter. Det meste ligger til rette for at storstjernen får en kveld med mye tid på benken.

– Vi må også være kyniske og hvile når vi kan hvile. Sånn er bransjen. Det er ikke noen grunn til å brenne løskrutt. Det gjelder å spare kruttet til det smeller, sa Sagosen til NTB.

Ungarn må slå Portugal for å legge press på Slovenia. Ungarsk seier uten Slovenia-poeng mot Norge, gir Ungarn plass i cupspillet på innbyrdes oppgjør mot slovenerne.

Mer fra Dagsavisen