Fotball

Daniel Braaten til Skeid

Tidligere landslagsspiller Daniel Braaten gjør comeback i Skeid. 38-åringen ble fredag klar for moderklubben.

Daniel Braaten klar for Skeid. Det melder klubben selv på sine Facebook-sider. Braaten vender dermed tilbake til sin moderklubb hvor karrieren startet.

38-åringen spilte eliteserie-fotball for Stabæk i fjor, og skal i kommende sesong bidra for Skeid i PostNord-ligaen. I Stabæk i fjor spilte han 22 kamper og scoret tre mål. Men denne sesongen var han uten kontrakt.

Får inn massiv rutine

– En veldig god forsterkning for oss. Daniel er anvendelig og kan brukes i mange roller. Og vi får inn en spiller med masse rutine i en veldig ung tropp, sier trener Gard Holme til Dagsavisen.

– Hvor god fysisk er han nå?

– Han er i bra form, men som de fleste andre trenger han kamptrening. Men han har alltid tatt vare på kroppen sin, sier Holme, som også kjenner Braaten fra tida hans i Vålerenga.

Der spilte han også sammen med Morten Berre, som nå er assistenttrener i Skeid.

Proffkontrakt

– Daniel har vært med oss på noen treninger, og det syntes vi var moro. Så endte det med at at tilbød han en proffkontrakt som han signerte fredag, sier Skeid-leder Daniel Holmeide Strand til Dagsavisen.

– Men det er vel den laveste lønna han har hatt med noen klubb siden han var i Skeid sist, sier Skeid-lederen, som er strålende fornøyd med å få en så rutinert profil inn i klubben.

Se bildene av nye Nordre Åsen, og les trener Gard Holme sine tanker om framtida.

Braaten har som kjent spilt i klubber som Vålerenga, Rosenborg, Brann, Toulouse, Bolton og FC København, og har 52 landskamper for Norge. I Skeid spilte han til og med sesongen 2003 inntil han ble solgt til Rosenborg.

Bosatt seg på Grefsen

Med Skeid kom han til semifinalen i cupen i 2003 der det ble 1-2 tap nettopp for Rosenborg på Lerkendal. Da spilte Skeid i 1. divisjon (dagens OBOS-liga).

Nå har Braaten bygget seg hus på Grefsen og har dermed bosatt seg i "Skeid"-land. Skeid har jobbet en stund md å få han tilbake til klubben, og nå passet det endelig.

Kontrakten med Skeid gjelder ut året.

Skeid serieåpner i år hjemme på Nordre Åsen mot Brattvåg søndag 12. juli.

Vil du lese mer om Skeid? Sjekk ut hva Gard Holme tenker om den merkelige inngangen som hovedtrener i Skeid.

###

Daniel Braaten ble fredag presentert som ny Skeid-spiller. 16 år etter at han forlot moderklubben. Foto: Skeid

Mer fra Dagsavisen