Sport

Vil skape ny historie på nye Nordre Åsen: – Vi må tilpasse oss publikum, ikke omvendt

Se bildene av nye Nordre Åsen.

Bilde 1 av 11

Det har vært en lang, og kostbar prosess å få renovert Skeids hjemmebane Nordre Åsen, men nå står anlegget klart, og lagets nye trener Gard Holme ser potensial til å bygge opp Skeid igjen her.

– Det er et bra potensiale her. Nå får litt ordentlig anlegg på plass igjen, det har man jo mangla de siste åra. Nå handler det om å klare å bygge en bra kultur rundt A-laget her igjen, sier han til Dagsavisen.

Han kunne stolt vise fram det nye anlegget da Dagsavisen var på besøk. Og med god grunn. Nordre Åsen har blitt en flott liten stadion, som Holme ser for seg at de i løpet av noen år kan spille 1.-divisjonsfotball på.

###

Gard Holme er godt fornøyd med hvordan Nordre Åsen har blitt. Her ønsker han å skape et lag som kan kjempe i 1. divisjon, på sikt. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Vil bygge noe nytt

Skeid er et lag med lange tradisjoner i norsk fotball, men har - som mange andre gamle storheter, slitt litt med å løsrive seg fra nostalgien. Holme er derimot klar for å skrive ny historie på det nye anlegget.

– Ja, det er jo det man må. Det er jo det hele fotballen må klare å få til i Norge, sier han, og peker først og fremst på arrangementsbiten.

– Veldig mye av arrangementet rundt fotballkamper er basert på at «det er sånn vi alltid har arrangert kamper». Men det må bli sånn at det er morsommere å sitte her, og gjerne ta seg en øl før fotballkamp, og gå ut og se den fotballkampen på en lørdag i juni, enn å sitte nede på Grünerløkka og drikke den samme pilsen. Da får vi masse folk til å komme hit, mener Holme.

Les også: Skeid mister en av toppscorerne

Dette er bare en del av det Holme peker på for å få folk på kamper. Han er blant annet enig i at lørdagskamper er en god ting, men forteller at det ikke alltid er like lett, rett og slett av praktiske årsaker.

– Det går så mye mer fly på søndager, sier han.

Skeid-trener Gard Holme på den nye hovedtribunen med tak.

Skeid-trener Holme ser lyst på framtiden i Skeid. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Vil ha med alle

Samtidig peker han på at det er viktig å favne brett. Familiene er det også viktig å appellere til.

–  En ting er alle de som sitter ende på «løkka». Men du har alle disse barnefamiliene også. Det må være kult for dem. Tilbudet må treffe det dem har lyst til å få til, sier Holme, og mener det er klubben som må innrette seg, ikke omvendt.

– Vi kan ikke se på hvordan familiene kan tilpasse seg for å passe til Skeid, men heller hvordan vi kan tilpasse oss sånn at vi får med oss de folka. At de har lyst til å være her, mer enn noe annet. Da blir det gøy.

###

Gard Holme på den nye hovedtribunen med tak.  Foto: Haakon Frydenberg Thon

Skeids flotte historie skal ikke glemmes, og bruker man den riktig vil den være en styrke, mener Holme. Skeid-folket finnes der ute, det gjelder bare å pirre dem.

– Det ligger latent der, og de kommer de hvis vi skaper noe som de har lyst til å identifisere seg med. Så henger jo det sammen med sportslige resultater også, så vi får prøve å lage et bra fotballag også, ler han.

Vil du lese mer om hva Holme tenker om jobben i Skeid? Trykk her.

– Hele klubben må dra i samme retning

Han er også fornøyd med at Skeids bredde- og eliteavdeling har blitt slått sammen. Han ønsker å skape en klubbfølelse fra de yngste, og helt opp.

– Jeg er egentlig veldig godt fornøyd med at man har slått sammen de to klubbene i Skeid, sånn at alle drar i samme retning. Jeg tror det er helt avgjørende for å ha litt suksess, sier han, før han fortsetter:

– Men det å slå sammen er ikke nok, man dra i samme retning også. Det er ting i emning her nå som virker som at vi gjør det. Klarer vi å sørge for at alle har lyst til at A-laget skal gjøre det bra igjen, tror jeg vi får med bydelen vår, og da tror jeg det kan bli ganske bra her, sier han optimistisk.

Mer fra Dagsavisen