Sport

Bækkelagets nye trener foran seriestarten: – Får en Bundesliga-følelse

Jørgen Laug er ny Bækkelaget-trener for herrelaget i håndball. Han har som mål å ende topp seks, som klubben ble i fjor. Det skjer i en meget hektisk seriestart. Søndages seriestart endte med 29-33 tap borte mot Haslum.

– Vi håper å gjenskape eller forbedre 6.plassen fra sist sesong ja, sier Laug til Dagsavisen foran seriestarten til Bækkelaget mot Haslum søndag i Nadderudhallen. En spennende kamp endte med firemålstap.

Laug er ikke et ukjent fjes for Bækkelaget-fans, selv om dette blir hans første sesong som hovedtrener for de gulkledde. Sist sesong trente han Charlottenlund SK i Trondheim, som endte på 9.-plass. Samtidig hadde han ansvaret for 2004-landslaget.

Les også: Milan bekrefter at Zlatan er tilbake i Milano

Lang fartstid i klubben

I BSK-sammenheng er ikke Laug noen hvem som helst. Han har vært hovedtrener for damelaget i 1. divisjon, og han har vært assistent trener for Jan «Proppen» Karlsson på herrelaget samtidig som han hadde ansvaret for G18-laget. Som noe av det siste han gjorde før han dro opp til Trøndelag var å vinne NM G20 og ta sølv i Grundigligaen 2016/17. Han hadde vært i BSK fra 2012 til 2017 før han flyttet.

På spørsmål om hva man kan forvente av Laug som BSK-trener, svarer han:

– Det er mye av det som har kjennetegnet BSK under "Proppen" og Skarpsno de siste årene. God treningskultur og fokus på å utvikle unge talenter, samtidig som vi bygger et godt lag. Det blir neppe noe stor forskjell fra slik BSK har fremstått tidligere, men som med alle trenere er det nok noen ting som vil være litt annerledes.

Oslo 20200512. 
Håndballspillerne i Bækkelaget elite trener igjen i Bækkelagshallen etter at myndighetene lettet på tiltakene i forbindelse med koronapandemien.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det tok tid før Bækkelaget-spillerne kunne trene igjen. Nå skal de være godt forberedt. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix 

Les også: Det ble for mye tran, Vålerenga (+) 

Sesongen ble stanset

Det blir 13 lag i den øverste divisjonen i herrehåndball neste år. Dette etter at koronapandemien stoppet sesongen før den var ferdigspilt. 12. mars valgte håndballforbundet å sette stopp. Da lå Bækkelaget på sjetteplass i eliteserien, ni poeng unna bronsemedaljen.

Og starten denne sesongen blir hektisk for BSK og de andre klubbene i eliteserien – fra 30. august til 20. september skal BSK spille sju kamper!

– Det blir en ekstremt hektisk start på sesongen der spillerne får kjenne på «bundesliga-følelse» av å spille to kamper i uken i en god stund fremover. Det kommer til å kreve at vi får i gang hele bredden i stallen og utnytter at vi har mange spillere som holder et bra nivå. Det vil også gjøre oss mer robuste mot uforutsette karantener på spillere som man neste må regne med kommer etter hvert.

I oppkjøringskampene til sesongen ble det seier over Viking, samt tap for Runar og Fjellhammer. Selv om de resultatene ikke skremmer noen, har klubben trent godt i sommer.

– Vi har nå en måned med kontakttrening bak oss i tillegg til fire treningskamper. Våren og tiden fra mars frem til sommerferien ble veldig amputert, men jeg tror de fleste nå har begynt å komme inn i vanlig gjenge. Det har vært en stor fordel at mye av kjernen i laget er intakt når det ble et skifte av trener. Det gjør overgangen enklere, spesielt når jeg kjenner mange av spillerne fra før, sier han.

Jørgen Laug er ny trener i Bækkelaget.

Jørgen Laug er ny trener i Bækkelaget. Foto: Bækkelaget SK.

Fakta om spillere inn og ut hos BSK:

Ut: Lukas Karlsson (Follo), Joakim Patriksson (lagt opp), Fredrik Løvberg (lagt opp), Alexander Mathisen (Fjellhammer).

Inn: Mats Bjørnstad (Nøtterøy), Anders Huse (Follo), Fabian Sandven (Nordsjælland). I tillegg har de tatt opp en del juniorspillere som er en del av A-stallen.

Fakta om de første kampene til BSK:

30.august:  Haslum - Bækkelaget 33-29.

2.september: Fyllingen (hjemme) 18.30.

6.september: Drammen (borte) 18.00

9.september – Herulf Moss (borte)  i cupen 19.00.

Eliteserien håndball menn søndag, 1. runde:

Drammen – Sandefjord 31-23, Fjellhammer – Kolstad 33-26, Haslum – Bækkelaget 33-29, Runar Sandefjord – Elverum 22-28.

Spilt lørdag: FyllingenBergen – Nærbø 27-30.

Spilt onsdag: ØIF Arendal – Halden 35-31.

Mer fra Dagsavisen