Sport

Bård Finne: – Ingen tvil om at vi skal gi Bodø/Glimt kamp

Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga har kun fokus på seg selv før kampen mot serieleder Bodø/Glimt, men de er klar over at det blir tøft.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga har fredag formiddag en lett treningsøkt dagen før hjemmekampen mot Eliteseriens serieleder, Bodø/Glimt. Lørdag er det en hel uke siden sist VIF spilte bortekamp mot Brann, og laget har fått seg en velfortjent treningsuke uten kamp, ifølge hovedtreneren.

– Det var en veldig sliten gjeng i Bergen. Vi ser på dataene at vi er 20 % lavere på intensitet, så derfor var det viktig at vi fikk med oss alle tre poengene, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Det er vel naturlig at intensiteten er noe lavere i dette tette kampprogrammet?

– Ja, men vi har brukt både søndag, mandag, tirsdag og onsdag kun til å få vekk skader, tendenser til skader, slitne kropper og hoder. Da fikk vi virkelig overskudd, så da fikk vi til en mer normal fotball-økt og fikk hentet oss inn igjen, forteller Fagermo.

I tillegg til en god mengde med restitusjon har VIF fått gått gjennom videoanalyser av kampene. Noe de hadde godt av, ifølge Vålerengas toppscorer Bård Finne.

– Det har vært deilig med en mer normal treningsuke igjen. Vi har nok trengt å friske opp i litt av det taktiske, selv om det har gått veldig bra så langt, sier Finne.

Les også: Finne har funnet formen: – Jeg må krige for plassen (DA+)

Fokus på seg selv

Det kan nok tenkes at videoanalyser kan ha vært nødvendig fremfor lørdagens kamp. Bodø/Glimt, som har imponert usedvanlig bra i år igjen, er motstander. Glimt leder serien foran Molde, Odd og Vålerenga, men Fagermo forteller at det handler om å fokusere på seg selv for å kunne slå serielederen.

Vi må være Vålerenga, få ut det beste av hele spillergruppa og laget vårt, og kun ha fokus på oss selv. Det er som jeg har sagt hele tiden, at vi må gå på banen for å forbedre oss selv og ikke være opptatt av motstanderen. Selv om vi møter et lag som har hatt en helt rå seriestart, sier hovedtreneren.

Bård Finne påpeker at VIF matchet Bodø/Glimt bra tidligere i år, da lagene møttes til treningskamp rett før seriestart i juni. Vålerenga vant 1-0.

– Det er ingen tvil om at vi har tenkt til å gi dem kamp. De vet at vi er solide, og vi ga dem tøff matching i pre-season. De må nok tenke ut hva de skal gjøre med oss, forteller angrepsspilleren.

###

Dag-Eilev Fagermo under fredagens VIF-trening. Foto: Jonas Bucher

Les også: Fotballeksperten om VIF: – De er nødt til å prestere (DA+)

Kalasseier i fjor

Sist gang Glimt gjestet Intility Arena endte det hele 6-0 til VIF, og tok dermed sin største seier på ny hjemmebane under Ronny Deilas ledelse. Fagermo tviler på at det resultatet gjentar seg.

– Det blir ikke 6-0 i år også, da?

– Nei, det tror jeg ikke. I fjor var det et veldig spesielt kampbilde da Vålerenga la seg veldig lavt i banen, og kontret mye. Det er jeg ikke noe interessert i. Jeg vil at VIF skal være et topplag over tid, og da må man føre kampene og ta det ansvaret. Da får det heller koste noen poeng på veien, sier Dag-Eilev Fagermo avslutningsvis.

Finne tviler også på samme resultat, men har stor tro på laget sitt før toppoppgjøret.

– Jeg tror ikke vi skal love samme resultat som i fjor, nei. Det er vanskelig å si hva de kommer til å gjøre med oss i forkant, men jeg har egentlig god tro på at vi kan få med oss noe herfra, avslutter Bård Finne.

Mer fra Dagsavisen