Sport

Finne har funnet formen: – Jeg må krige for plassen

Bård Finne sørget for begge scoringene på straffespark i seieren mot Brann lørdag. Nå står angriperen med tre mål på de to siste kampene, og er Vålerengas toppscorer med fire mål totalt.

Det har vært en krevende start på sesongen for Bård Finne. Angrepsspilleren har enten blitt byttet inn eller ut i samtlige 12 kamper så langt, og det er ingen tvil om at en annen spiller virkelig har utfordret bergenserens venstre kant-rolle. Osame Sahraoui har imponert de aller fleste både som indreløper og kant, og Finne forteller om tøff konkurranse.

– Vi har en veldig sterk tropp nå, men samtidig må man krige for plassen. Det handler om å vise at jeg fortsatt har noe her å gjøre, sier Bård Finne til Dagsavisen på telefon.

Og noe å gjøre på banen hadde han definitivt i seieren mot Brann lørdag. Bergenseren satte begge straffesparkene mot gamleklubben, og ble matchvinner for Vålerenga. Finne var ikke i tvil om at seieren var vel fortjent.

– Vi var alt i alt det beste laget. Det var tungt de første fem minuttene da vi lot Brann etablere seg, men så begynte vi å spille, sier han.

Les også: Bård Finne: – Noen ganger forsår man det, andre ganger ikke (DA+)

Straffeskytteren

Etter den første halvtimen av kampen var spilt på Brann Stadion, traff Aron Dønnums skudd Branns Robert Taylor i armen, og VIF fikk kampens andre straffespark.  Det var noe overraskende da det var Bård Finne som gikk frem for å ta VIFs første straffespark i kampen, da Matthías Vílhjálmsson har tatt alle tre tidligere straffer denne sesongen. Likevel er det jo forståelig at man har lyst til å skyte straffe mot gamleklubben.

– Har du blitt fast straffetaker, eller sa du fra der og da?

– Det var vel Mattí (Vílhjálmsson) som lot meg ta den, ja, forteller Finne.

Finne satte straffen, så vidt i mål. Brann-keeper Håkon Opdal fikk en hånd på skuddet, men klarte ikke hindre ballen i å gå i mål. Likevel gikk Finne frem for andre gang, da Vílhjalmsson skaffet VIFs andre straffespark, og kampens tredje for kvelden

– Sterkt å gå frem for å ta den neste straffen, da du holdt på å bomme på den første?

– Ja da, men det skal være litt press. Jeg hadde jo allerede scoret da, og jeg var mer nervøs på den første straffen enn den siste, sier lørdagens tomålsscorer.

Bergen 20200801. 
Vålerengas Bård Finne jubler for straffescoring under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Her har Bård Finne akkurat satt Vålerengas første straffespark i kampen mot Brann.

Les også: Tomålsscorer Finne ble matchvinner mot gamleklubben (DA+)

I gang

Angrepsspilleren sto kun med ett mål på ti kamper før bortekampene mot Molde og Brann nylig. I tillegg til straffemålene mot Brann lørdag, fikk Finne med seg en scoring fra Molde-kampen onsdag. Finne føler seg han har kommet bedre i gang nå.

– Nå står du med tre mål på de to siste kampene, Bård. Var det dette du trengte for å komme ordentlig i gang?

– Ja, det kan godt hende. Nå føler jeg at jeg fikk en god kamp rent spillemessig mot Brann, ikke bare at jeg scoret to mål. Jeg har brukt litt tid på å komme skikkelig i gang. Om det er på grunn av form eller det å venne seg til ny spillestil, vet jeg ikke, forteller Finne.

I tillegg til bedre tall og resultater for Finne selv, er han fornøyd med moralen i laget. På lørdag snudde VIF til seier etter å ha ligget under først for første gang siden 2. serierunde 2018. En forandring har skjedd, forklarer Finne.

– Det der er et godt eksempel på det vi har gående her, med tanke på lagmoral. Vi faller ikke nedpå når vi slipper inn det første målet. Mot Brann tok vi over kampen da vi lå under, og det er litt motsatt fra det vi har gjort de siste årene, avslutter Bård Finne.

Les også: Sentrale VIF-spillere på utgående kontrakt (DA+)

Mer fra Dagsavisen