Sport

Jakob Ingebrigtsen tapte for Josh Kerr – var veldig fornøyd med sesongdebuten

Jakob Ingebrigtsen ble nummer to bak rivalen Josh Kerr på én engelsk mil under Diamond League-stevnet i Eugene lørdag.

Nordmannen la seg langt ute fra start og holdt oppe en god fart. Etter hvert klatret han i feltet og kom seg fram i tet. Med 400 meter igjen lå Ingebrigtsen og Kerr i front sammen, og på slutten var briten raskest. Kerr vant på tiden 3.45,34, mens Ingebrigtsen fikk opp 3.45,60.

– Det føltes som forventet. Jeg løp kanskje litt raskere enn forventet. For bare noen måneder siden var det ganske uvisst om at jeg i det hele tatt kom til å reise hit, og også om jeg skulle få en sommer med konkurranser. Det er kult at vi får et løp som dette. Hvis det er dette jeg får og skal bygge videre på, er det ganske sykt, sa Ingebrigtsen til NRK.

Langt skadeavbrekk

Han hadde nesten fire måneder med alternativ trening i vinter på grunn av en skade.

Ingebrigtsen har 3.43,73 som bestenotering på distansen.

– Det var en pangstart på løpet, fortsatte han.

- Hvis det fortsetter slik kan det bli en veldig morsomt fremover, men nivået er skyhøyt, sa han.

Løpet var det første mellom Ingebrigtsen og Kerr siden briten slo Ingebrigtsen på 1500-meteren under VM i Budapest i fjor. I tiden etter har det pågått en ordkrig der begge har fyrt løs mot hverandre.

Bislett Games neste

Lørdag skulle de gjøre opp på tartandekket i amerikanske Eugene, der Ingebrigtsen tok gull på 5000 meter og sølv på 1500 meter under VM i 2022.

Én engelsk mil regnes om til 1609 meter. Til start lørdag var også Jake Wightman, som slo Ingebrigtsen på den nevnte 1500-meteren i 2022. Han endte på femteplass.

– Det var greit, men jeg håpet det skulle gå bedre, sa Wightman til NRK.

Jakob Ingebrigtsen har vært lenge i USA på treningsleir. Nå reiser han til Oslo for å løpe 1500 meter under Bislett Games torsdag. Der stiller ikke Josh Kerr.Mer fra Dagsavisen