Sport

Ruud klar for finale i US Open: – Vanskelig å beskrive med ord

Casper Ruud (23) fortsetter å flytte grenser. Nordmannen er klar for en historisk finale i US Open etter 3-1 i sett mot russiske Karen Khatsjanov (26).

– Dette var nok en god kamp fra meg. Vi var begge litt nervøse i starten, og man er nødt til å huske på at dette muligens var den største kampen i karrieren for oss begge. Seieren i det første settet ga meg ro, og i det andre og fjerde settet spilte jeg fenomenalt, sa en tydelig fornøyd Ruud i seiersintervjuet på indre bane.

Finaleplassen ble sementert med sifrene 7-6 (7-5), 6-2, 5-7 og 6-2. Den norske tenniskometen er dermed klar for sin andre Grand Slam-finale denne sesongen. I starten av juni tok Snarøya-gutten seg hele veien til finalen i Roland-Garros der det ble tap mot Rafael Nadal.

– Etter finalen i Roland-Garros var jeg selvfølgelig utrolig fornøyd, men likevel ydmyk nok til å tenke at det kunne bli min eneste finale i en Grand Slam-turnering. Nå er jeg tilbake noen måneder senere, så det er vanskelig å beskrive med ord, fortsatte 23-åringen.

Heseblesende åpningssett

Ruud ble tvunget til å skvise ut en tiebreak-seier i fredagens åpningssett, men i det andre settet var Ruud overlegen og vant enkelt 6-2.

Russiske Khatsjanov svarte og reduserte til 2-1 i det tredje settet. Dermed var det liv i kampen om finalebilletten på Arthur Ashe Stadium i New York.

– Jeg føler egentlig ikke at jeg gjorde så mye feil i det tredje settet, og det handlet mest om at Karen spilte veldig godt, konkluderte Ruud til Eurosport etter kampen.

Slo kraftig tilbake

Etter et jevn åpning på det fjerde settet, klarte Ruud å bryte Khatsjanovs andre servegame. Nordmannen beholdt deretter momentumet og så seg heller aldri tilbake.

Russeren var ikke i nærheten av å henge med Ruud, og 23-åringen sikret til slutt en overbevisende 6-2-seier i det som viste seg å bli det avgjørende settet.

– Tennis er et psykologisk og fysisk spill, og noen ganger må man late som man føler seg bedre enn man gjør. Da handler det om å puste med magen, slo Ruud fast.

Kan innta førsteplassen på ATP-rankingen

Snarøya-gutten er sikret å innta posisjonen som verdensener om han søndag står igjen som vinner av turneringen. Et eventuelt finaletap vil også holde til 1.-plass på ATP-rankingen dersom spanske Carlos Alcaraz taper sin semifinale mot amerikaneren Frances Tiafoe.

– Tilskuerne kan glede seg til en spennende semifinale. Jeg tror Carlos og Frances sitter på mange av de samme følelsene som det Karen og jeg gjorde i dag, fortalte Ruud til Eurosport.

– Jeg gleder meg hvert fall veldig til å følge med, avsluttet 23-åringen.

Mer fra Dagsavisen