Sport

Ingebrigtsen knuste alle med årsbeste i verden: – Deilig

Jakob Ingebrigtsen slo konkurrentene med god margin på fredagens 1500 meter under Diamond League-stevne i Sveits. Tiden 3.29,05 er årsbeste i verden.

Britiske Jake Wightman satte årsbeste i VM-finalen i juli, men fredag senket Ingebrigtsen den tiden med 18 hundredeler.

– Det er så viktig som man gjør det, og når jeg følte at jeg gikk på en liten smell i Eugene, så er det deilig å vite at jeg har løpt fortest. Jeg var det i fjor, og forhåpentligvis blir det meg i år også. Det er ikke revansjelyst, men jeg har lyst til å gjøre det bedre enn jeg har gjort før, sa Ingebrigtsen til NRK.

Han vil gjerne senke tidene sine ytterligere i sesongen som kommer.

– Til neste år blir det flere sjanser med bare ett mesterskap. Da kan man løp så mye man vil, så det kan vi glede oss til, sa nordmannen.

Sterke motstandere

Ingebrigtsen har 1500-meteren som favorittdistanse, og etter å ha tatt sølv under VM i USA tidligere i sommer, slo han hardt tilbake da han knuste feltet i München-EM for en drøy uke siden.

I Sveits fortsatte han å vise god form i et sterkt felt. Den kenyanske duoen Timothy Cheruiyot og Abel Kipsang løp begge konkurransen. Cheruiyot var Ingebrigtsens største rival i fjorårssesongen.

I feltet var også EM-sølvvinner Jake Heyward fra Storbritannia.

– En av tidenes beste

Ingebrigtsen la seg tidlig blant fronten av feltet, og halvveis tok han teten. Han satte opp farten og fikk mange meter til konkurrentene. Seieren var aldri truet.

Kipsang tok annenplassen, mens australske Stewart McSweyn ble tredjemann. McSweyn hyllet sin norske motstander etter løpet.

– Han er en av tidenes beste. Der er flott å være en del av løp han deltar i, og han er en av de mest hyggelige utenfor banen, sa australieren.

Mer fra Dagsavisen