Sport

Graham Hansen tar pause fra landslaget: – Jeg trenger hvile

Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen takker nei til på spille for det norske kvinnelandslaget i tiden som kommer. Hun sier hun må prioritere egen helse.

Fotballstjernen opplyser om avgjørelsen sin på Instagram onsdag.

«Det er med tungt hjerte jeg skriver dette. Forteller det jeg nå deler med dere. Landslaget har vært en del av livet mitt siden jeg var 16 år. Jeg har vokst opp her. Fått opplevelser, minner og venner for livet», skriver Graham Hansen.

«Etter et fjorår med hjerteproblemer og nesten 50 kamper, kjenner jeg fortsatt på en fatigue som gjør at jeg må velge å lytte til kroppen. Jeg trenger hvile. Jeg trenger å få hentet meg inn», fortsetter hun.

Graham Hansen står med 98 landskamper og 44 mål.

– Dette kom for meg som lyn fra klar himmel, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp til NTB.

– Det er veldig synd. Igjen mister vi en av verdens beste fotballspillere, brått og uventet, fortsetter Torp, som har fulgt det norske kvinnelandslaget i en årrekke som ekspertkommentator for NRK.

Håper på gjensyn

Graham Hansen skriver videre at å representere landslaget er det stolteste hun har gjort i sin karriere.

«Kjærligheten for landslaget kommer alltid til å bestå. Selv nå, når jeg tar en pause», heter det i meddelelsen.

27-åringen er klar på at hun ser for seg en landslagsretur på sikt.

«Uansett hvor tungt dette føles akkurat nå, så håper jeg at dette ikke er et «takk for alt», men et på gjensyn», skriver hun.

Det var i november i fjor at Graham Hansen ble byttet i Barcelonas 8-1-seier over Real Sociedad. Hun hadde da høy puls og ubehag i brystet. Norges daværende landslagssjef Martin Sjögren bekreftet samtidig overfor NTB at 27-åringen i en landskamp i samme tidsrom hadde kjent at noe ikke var som det skulle.

I etterkant av episodene var Spania-proffen gjennom omfattende undersøkelser. De endte med at Graham Hansen gjennomgikk et inngrep for hjerterytmeforstyrrelser samme måned.

Hjerterytmeforstyrrelser

Barcelona-stjernens beslutning om en landslagspause kommer dagen etter at Hege Riise tok ut sin første landslagstropp. Hun erstattet Martin Sjögren i sjefsstolen etter sommerens EM-fiasko.

Riises første kamp som landslagssjef er borte mot Belgia 2. september. Deretter venter Albania fire dager senere på Ullevaal. Begge oppgjørene tilhører VM-kvalifiseringen.

Med ett poeng mot Belgia er Norge definitivt VM-klare.

Graham Hansens pause er naturlig nok et hardt slag for Norges nye landslagssjef.

Fotballekspert Carl-Erik Torp stusser over at nyheten om angrepsspillerens landslagspause kommer dagen etter at Riise tok ut troppen sin.

– Det virker ikke som de har snakket sammen, sier han til NTB.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med Hege Riise onsdag, uten å lykkes.

Neste års VM-sluttspill for kvinner spilles i Australia.

(©NTB)