Haaland-debuten måtte la vente på seg: – Ville ikke ta en sjanse

Erling Braut Haaland var ventet å debutere for Manchester City i treningskampen mot América natt til torsdag, men ble sittende på benken under hele 2-1-seieren.

Det var ventet at nordmannen skulle få starte mot América ettersom Manchester City kun spiller to treningskamper denne sommeren.

Men Manchester City-trener Pep Guardiola valgte heller å starte med en angrepstrio bestående av Jack Grealish, Riyad Mahrez og Julián Álvarez.

Haaland møtte ikke opp til oppvarmingen sammen resten av lagkameratene og tuslet heller ut på benken to minutter før kampstart iført joggesko, shorts og hettegenser.

Manchester City vant kampen 2-1. Kevin De Bruyne scoret begge målene for de lysblå, mens Henry Martin scoret for América.

Debuterer trolig mot Bayern

Guardiola fortalte etter kampen at spissen ikke følte seg klar til å spille, men at Haaland får debuten mot Bayern München med mindre noe uventet skjer.

– Den neste kampen er han nok klar. Kanskje han får noen minutter mot Bayern. Han trener, men har bare hatt noen økter. Vi ville ikke ta en sjanse i dag. Han vil bli klar, forklarte Guardiola til VG, TV 2 og andre medier på NRG Stadium i Huston, USA.

Det norske supertalentet Oscar Bobb satt også på benken sammen med Haaland hele kampen.

Citys neste treningskamp spilles natt til søndag mot de tysker seriemesterne Bayern München, før de møter Liverpool i Community Shield 30. juli.

– Takk! Debuten kommer mot Bayern. Inshallah, skrev Haaland på Twitter etter kampen.

Store forventninger

Det er enormt store forventninger til hva Haaland skal prestere i sin nye klubb.

Den norske superspissen gikk til Manchester City for 619 millioner kroner og har signert en kontrakt som strekker seg til 2027.

Haaland scoret i alt 83 mål på 87 kamper for Borussia Dortmund før overgangen til City og Premier League.