Fotball

Haaland gleder seg til sesongstart i City: – Skal nyte hvert øyeblikk

Erling Braut Haaland ser fram mot Premier League-debuten og er klar på at Manchester City får en glad og hardtarbeidende spydspiss kommende sesong.

Haaland ble presentert som City-spiller sammen med resten av sommersigneringene til de lyseblå søndag. I etterkant stilte han opp på pressekonferanse, der spørsmålene haglet om hvordan han ville håndtere presset i den engelske storklubben.

– Jeg vil håndtere det som jeg har gjort hele karrieren. Jeg skal prøve å nyte hvert øyeblikk og ikke prøve å tenke for mye. Overtenkning er ikke bra for noen. Jeg skal nyte hvert øyeblikk når jeg kan og jobbe hardt, sa den norske kraftspissen.

Han gleder seg til å ta fatt på utfordringen.

– Den er stor. Det er et nytt land og en ny liga. Jeg vet hvordan det er å komme til en ny klubb siden jeg har gjort det noen ganger før. Jeg ser fram til det, sa Haaland.

City-supporter hele livet

– Jeg ble født i England og har vært City-supporter hele livet. Jeg ønsker å ta vare på hvert eneste øyeblikk, og at Pep Guardiola kan bidra til at utviklingen min som fotballspiller fortsetter, meddelte Haaland i en video publisert før spillerpresentasjonene ble satt i gang.

I solskinnet på Etihad ble den norske spisskometen presentert foran entusiastiske lyseblå supportere etter overgangen fra Borussia Dortmund.

Etter å ha klargjort hvordan nordmannen ønsker å få navnet sitt uttalt navnet, takket Haaland supporterne for den fantastiske velkomsten.

– Først og fremst er det fantastisk å se alle sammen. Jeg ser fram til alt, og jeg er sikker på at vi kommer til ha en flott tid sammen. Forventningene mine foran den nye sesongen er å ha det gøy, score mål, vinne kamper og finne min plass i laget, fortalte Citys nye stjernespiss, før han fortsatte:

– City er et fantastisk lag. Det harde arbeidet har vart en stund nå, og det skal bare fortsette.

Sendte stikk til byrival United

Til slutt sendte nordmannen et stikk til byrivalen.

– Hvilket lag gleder du deg mest til å møte?

– Jeg liker ikke å si ordet, men det er nok Manchester United, sa nordmannen, et svar som utløste eufori blant City-fansen.

Lørdag ble det klart at Erling Braut Haaland får drakt nummer 9 etter overgangen fra den tyske klubben.

Foran et enormt antall fremmøtte ble også nyervervelsene Kalvin Phillips, Julian Alvarez og Stefan Ortega presentert.

Mandag skal Manchester City har sin første trening foran 2022/23-sesongen før turen over Atlanteren og en treningskamp Houston. City innleder Premier League borte mot West Ham 7. august.

De Bruyne-samarbeid

Spesielt er samarbeidet mellom ham og midtbanegeniet Kevin De Bruyne noe City-supporterne kan glede seg til. De Bruyne er en av verdens beste «playmakere» og står bak mye av det City skaper offensivt.

Han noterte seg imidlertid «bare» for åtte målgivende pasninger i ligaen sist sesong.

– Jeg håper han vil få flere målgivende pasninger denne sesongen, sa Haaland smilende.

Nordmannen gleder seg også til å ta del i Citys spill. Han lot seg imponere da han møtte dem i mesterligaen som Dortmund-spiller i fjor.

– Jeg spilte mot dem i mesterligaen sist sesong. Det er helt forskjellig av om man ser dem på TV. Plutselig hadde jeg ikke ballen på 25 minutter. Det er et annet nivå, hvordan de spiller og hvordan de skaper sjanser. Det ville jeg være en del av, sa Haaland om hvorfor det ble City.

– Jeg hadde bare en magefølelse på at jeg ville til City, konstaterte han.

Mer fra Dagsavisen