Fotball

Haaland-lagkamerat dysser ned forventningene: – Kommer til å trenge tid

Erling Braut Haaland har et stort press på sine skuldre før debutsesongen i Manchester City. Medspiller Kyle Walker mener han må få tid til å tilpasse seg.

Etter et spinnvilt målsnitt (85 mål på 88 kamper) i Borussia Dortmund knyttes det enorme forventninger til Haalands første sesong i England.

Walker har latt seg imponere av det jærbuen har vist på sine første treningsøkter, men advarer mot dem som tror han vil pøse inn mål fra første spark på ballen.

– Han kommer til å trenge tid. Det å tilpasse seg en så tøff liga som Premier League, vet vi er vanskelig. Det er veldig få som går rett inn i et lag og leverer på topp fra første stund, understreker Walker på en pressekonferanse i amerikanske Houston.

– For oss handler det om å få ham til å føle seg så velkommen som mulig, legger den engelske landslagsspilleren til.

Walker er likevel sikker på at Haaland har alle forutsetninger for å lykkes i Premier League.

– Han ser veldig sterk ut. I tillegg er han ivrig etter å vise seg fram, og det er det aller viktigste. Så lenge han opprettholder det nivået han holdt i Dortmund, og tar med seg den mentaliteten han viste der, vil han lykkes.

21-åringen debuterer trolig for Manchester City i en treningskamp mot den mexicanske klubben América klokken 02.30 natt til torsdag.

Mer fra Dagsavisen