Fotball

Svensk avis: Haaland er sommerens beste signering

Svenske Aftonbladet har kåret de 50 beste signeringene denne sommeren. På toppen av listen er Erling Braut Haalands overgang til Manchester City.

«Manchester City vant dragkampen om en av verdens mest ettertraktede spisser. Med hans klausul i Dortmund-kontrakten fikk de ham for halvparten av det han trolig ville ha kostet ellers (selv om de måtte betale mye i agenthonorar og lønn). Legg til at City virkelig trenger en målkonge som Haaland. Vinduets beste rekruttering i alle kategorier.» er avisens dom av signeringen.

Nordmannen topper listen foran Sadio Mané fra Liverpool til Bayern München og Antonio Rüdiger fra Chelsea til Real Madrid.

Den norske superspissen gikk til Manchester City for 619 millioner kroner. Ifølge Transfermarkt er Haalands verdi på over 1,5 milliard kroner.

21-åringen har signert en kontrakt som strekker seg til 2027 og skal bære draktnummer ni i den lyseblå delen av Manchester.

---

Topp ti overganger ifølge Aftonbladet:

1) Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund til Manchester City), 2) Sadio Mané (Liverpool til Bayern München), 3) Antonio Rüdiger (Chelsea til Real Madrid), 4) Darwin Nunez (Benfica til Liverpool), 5) Paul Pogba (Manchester United til Juventus), 6) Gabriel Jesus (Manchester City til Arsenal), 7) Ryan Gravenberch (Ajax til Bayern München), 8) Ivan Perisic (Inter til Tottenham), 9) Franck Kessie (AC Milan til Barcelona), 10) Romelu Lukaku (Chelsea til Inter).

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen