Sport

Amerikansk tennishåp med fredsbønn etter å ha nådd sin første Grand Slam-finale

18-åringen Cori «Coco» Gauff er klar for finale i Roland-Garros. Etter semifinaleseieren over Martina Trevisan vakte hun oppsikt med en sterk melding.

Gauff brukte anledningen til å skrive «fred, stopp våpenvolden» på et TV-kamera idet hun gikk av banen på tennisanlegget i Paris.

Hjemlandet USA ble nylig rammet av nok en tragisk skoleskyting der 19 barn og to voksne ble drept på barneskolen Robb Elementary School i Texas. Og natt til torsdag ble fire personer drept i en skyteepisode på et sykehus i Oklahoma.

Krigen i Ukraina har også gitt en vanskelig opptakt for mange til vårens tennisklassikere.

– Ja, det er en Grand Slam-finale, men det er så mye som skjer i verden, særlig i USA. Jeg synes ikke man skal stresse rundt en tenniskamp, sa Gauff etter 6-3-, 6-1-seieren over italieneren Trevisan.

Møter stjerne

Det amerikanske tennishåpet har fått sitt store gjennombrudd på rødgrusen i Paris. Hun har i mange år vært en lovende spiller, og hun har vunnet to titler på WTA-touren, men i Grand Slam-sammenheng er det første gang hun tar seg lenger enn en kvartfinale på seniornivå.

I finalen venter storfavoritt og tennisens store formspiller, polakken Iga Swiatek. Hun tok sin 34. strake seier da hun knuste russiske Darja Kasatkina 6-2, 6-1 i semifinalen tidligere torsdag.

Med det nådde Swiatek sin andre finale i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen. 21-åringen gikk til topps i 2020-utgaven.

Gauff har tidligere gått til topps i juniorutgaven av Roland-Garros.

Dominerer

Swiatek har kun tapt ett sett gjennom turneringen, og hun hamret 22 vinnere forbi Kasatkina torsdag. Den russiske 25-åringen var sjanseløs.

Vinner Swiatek finalen, vil hun tangere Venus Williams' rekord for antall seirer på rad på kvinnesiden.

Swiatek ble verdensener tidligere i år da australske Ashleigh Barty la opp som profesjonell.

Mer fra Dagsavisen