Sport

Eikeri fornøyd tross finaletap i Roland-Garros: – En drøm som går i oppfyllelse

Tennisspiller Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen fikk det for tøft mot favorittene Ena Shibahara og Wesley Koolhof og tapte finalen i mixed double i Paris.

Shibahara fra Japan og nederlandske Koolhof var annenseedet i turneringen og dro i land sin første Grand Slam-tittel med sifrene 7-6 (7-5), 6-2 etter kampen som varte i halvannen time.

Eikeri og Vliegen reiser fra Paris med i overkant av 350.000 kroner hver. Shibahara og Koolhof får omtrent det dobbelte.

Sjansen røk

Eikeri og Vliegen ledet tiebreaket i første sett med 5-2, men måtte gi tapt. Det gjorde at sjansene for den gjeve tittelen sank betraktelig for paret som aldri før hadde spilt sammen. Det andre settet ble tyngre og var avgjort på en drøy halvtime.

– Jeg vil takke Joran for at han har spilt med meg. En Grand Slam-finale er en drøm som går i oppfyllelse. Takk for at du har vært så støttende og tatt oss gjennom kampene denne uka. Det har vært en fantastisk uke, sa Eikeri på grusen etter premieutdelingen.

I det første settet kom Eikeri og Vliegen godt i gang og ga motstanderne god kamp i starten, men ble brutt i det fjerde gamet. De kjempet seg tilbake, snudde fra 2-5 og fikk tiebreak som ble nervepirrende. Shibahara og Koolhof lå dårlig an, men tok fem strake poeng og vant det første settet.

Kom tilbake, men tapte

Igjen startet kampen i motbakke for Eikeri, men det har blitt «vanlig» for duoen i turneringen i Paris. I tre av de fire foregående kampene tapte de det første settet, for så å komme tilbake og vinne kampen.

Denne gangen maktet ikke det norsk-belgiske laget å slå tilbake og ble brutt i andre servegame i sett nummer to. Derfra og ut hadde Shibahara og Koolhof god kontroll.

Belgiske Vliegen er rangert som verdens 50. beste doublespiller. Eikeri på sin side er nummer 43 i verden i double. En finaleplass i mixed double-turneringen var derfor en stor overraskelse.

Mer fra Dagsavisen