Norge klar for VM-finale i bandy etter ekstraomganger

Det ble et nervepirrende drama da Norge og Finland møttes til VM-semifinale lørdag. Norge tok seg til finale etter scoring i den andre ekstraomgangen!

Av: Even Lübeck

Det måtte nemlig ekstraomganger til for å kåre vinneren i lørdagens semifinale. Matchvinner ble Charlotte Selbekk, som fikk ballen på bakerste stolpe av Anna Egeberg. Selbekk slo ballen på volley i mål etter 101 minutter og 52 sekunder.

Dermed er Norge klare for VM-finale mot Sverige søndag klokken 14.30!

Tidlig ledelse

Norge tok ledelsen etter bare to minutter. Charlotte Selbekk dro seg ut til høyre og skjøt fra 12-13 meter, men Finland-keeper Tytti Segerman så tilsynelatende ut til å ha kontroll. Det hadde hun ikke – målvakten glapp ballen mellom beina, så Laura Follesø hadde få problemer med å pirke inn 1-0 fra 10-15 centimeter.

11 minutter var spilt da Finland fikk straffe. Linda Lohinova dro seg rundt på høyre og kom seg inn i boks, og ble felt av Ruth Eline Borge. Joanna Nykänen smalt ballen midt i mål til 1-1.

Men igjen tok Norge ledelsen. Selbekk fikk drømmetreff på en corner og smalt ballen i mål etter 21 minutter. Fortjent også, etter en god periode fra det norske laget.

2-1 ble til 2-2 etter 37 minutter. Anna Tilpanna vant ballen på 30 meter og spilte den inn i boks. Der ventet Hanna Snäll, som la ballen på lekkert vis la ballen i nærmeste hjørne. 2-2 var også stillingen til pause.

To straffebom!

Norge kom ut i 100 i 2. omgang og hadde to store sjanser før det var spilt fem minutter. Først kom Selbekk alene med Segerman, men avslutningen fra Norge-kapteinen mellom beina på keeperen ble lekkert reddet av Segerman. På den påfølgende corneren fikk Anna Egerberg kjempetreff, men igjen reddet Segerman.

Utover i den andre omgangen ble det en skikkelig stillingskrig, der Norge hadde mest ball, men ikke skapte all verden. Derfor kom det helt ut av det blå da Finland fikk straffe kvarteret før slutt, i det som så ut som en meget billig avgjørelse. Uansett – Nykänen hamret ballen rett i tverrligger og ut, til stor jubel fra de norske jentene!

Og fem minutter før slutt var det Norge som fikk straffe etter at Egerberg fikk et slag på skøytene og ble felt. Martine Døhlen Holm, som scoret på straffe i den første kampen, fikk bra treff og ballen var på vei mot krysset, men Segerman nærmest hentet ballen oppe i krysset. Nok en utrolig redning fra den finske målvakten!

Follesø var ekstremt nære å avgjøre kampen på overtid etter en innøvd cornervariant, men avslutningen fra Norges nummer 15 fra fire meter gikk utenfor. Dermed endte det 2-2, og det måtte sudden death til.

Finale!

Follesø fikk tre store, store muligheter på rad minuttet inn i den første ekstraomgangen da hun kom alene med Segerman, men igjen var målvakten i det umulige hjørnet og reddet.

Utenom det var Norge best, men skapte lite. Dermed sto det 2-2 etter de første ti minuttene.

Og bare to minutter ut i den andre ekstraomgangen scoret altså Norge og tok seg til finale