Ishockey

Grüner-tap i Narvik – helt åpent i kampen om opprykk

(Narvik - Grüner 5-0) Etter Grüners tre strake seire i kvalifiseringen så det trygt ut. Nå ser det helt annerledes ut. Narvik er forbi Grüner på tabellen med Manglerud Star hakk i hæl. Det går mot en spennende avslutning på kvalifiseringen.

Det var tett og sjansefattig de første 20 minuttene, men så handlet alt om Narvik. Grüner fikk trøbbel umiddelbart i mellomperioden og plutselig ledet nordlandslaget med tre. Det maktet ikke Grüner å komme tilbake fra. Narvik er dermed oppe og banker på døra til Fjordkraftligaen.

Dersom laget fra nord slår Manglerud Star på lørdag rykker de opp. Det kan faktisk være til Grüners fordel. Om Narvik vinner på lørdag vil Grüner sikre seg med seier over Comet på tirsdag. Men at det scenarioet skulle bli reelt var nok ikke Grüners mål for i kveld. Etter to kamper mot Narvik scoret Oslolaget bare i én av seks perioder. Og i kveld ble det tap med etterhvert smått ydmykende sifre.

Marerittstart på midtperioden

Hjemmelaget hev seg på skøytene og prøvde å ta Grüner på senga. Offensiven varte i åpningsminuttene og Narvik kom til skudd fra kloss hold, men Quentin Papilon, Grüners franske målvakt, reagerte raskt på avslutningen. Tempoet forble høyt. Med få stopp i spillet ble det lite pauser i den første perioden og kanskje bar spillerne preg av det. De savnet det lille ekstra for å score. Det ble ett overtallsspill hver, uten at det hjalp på sjanseproduseringen.

Det tok bare 24 sekunder før Jens Holstad sendte vertskapet i føringen og stempelet var satt. Under to minutter kom det andre. Grüner var i undertall, men lot Douglas Byrkjeland fikk stå alt for fritt rett foran Papillon. Charlie Björlin lot seg skuddfinte og pucken gled inn til Byrkjeland som satt pucken opp i nettaket.

Narviks kveld

Hjemmelaget fortsatte å styre begivenhetene. Grüner hadde mer enn nok med å forsvare seg. Emil Holm Larsen trippet som bakerste mann og ble sendt i fryseboksen. Og igjen scoret Narvik i overtall. Jeppe Meyer fra blålinja mellom beina på Papillon. I seriespillet i 1. divisjon var Narvik laget med klart best uttelling i powerplay.

Grüner virket sluttkjørt etter mellomperioden. Det ble aldri etablert noe press for å starte opphentingen. I stedet kom det et nytt baklengsmål da André Gulbrandsen kriget pucken i mål etter 46 minutter spilt. Og med få minutter igjen på klokka kom hjemmelagets femte. Grüner reiser hjem til hovedstaden vel vitende om at ingenting er avgjort enda.

Tre lag kjemper om to plasser

I Oslo vant samtidig Manglerud Star over Comet og tetter det til på toppen av kvalifiseringstabellen. Comet er ute av dansen, nå handler det om tre lag som kjemper om to plasser i neste sesongs Fjordkraftliga.

Narvik kan altså sikre seg en plass på øverste nivå med seier i «garasjen» på lørdag. Utfallet der blir spennende før Grüners hjemmekamp mot Comet på tirsdag. Dersom Manglerud vinner lever det helt inn til siste runde neste torsdag.