Sport

Midtskogen fikset sterk Kjelsås-seier over rival Skeid

(Skeid - Kjelsås 0-1). Et hodestøt fra Ole Erik Midtskogen ble tungen på vektskålen da Kjelsås og Skeid møttes på Nordre Åsen lørdag. Kjelsås-leiren var meget fornøyd etter den sterke 1-0-seieren.

Av: Even Lübeck

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): – Det er aldri feil – både å slå Skeid og å vinne. Det er lenge siden sist vi slo Skeid, så det var deilig. Det betyr jo litt. Jeg er veldig fornøyd med mer enn jeg er misfornøyd med. Det er fortsatt en del ting som må gjøres bedre, men alt i alt gjør vi en veldig solid kamp hele veien, sier hovedtrener hos Kjelsås i Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampen.

– Det var faktisk litt bedre enn jeg hadde forventet! Vi manglet mange og hadde flere unggutter som spilte sammen for første gang. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene til de unge, fortsetter kampen.

Også assistenttrener Jørgen Bjørn var svært tilfreds etter seieren.

– Det var generalprøven til Skeid, så det var en veldig fin test for oss. Vi hadde mange nye konstellasjoner, men det ser ut som om de har spilt sammen i flere år. Det er rørende når en så ung og fersk gruppe spiller en så voksen kamp, sier en nesten (?) rørt assistenttrener Jørgen Bjørn.

– Blir drept i OBOS

I Skeid-leiren var tonen en litt annen.

– Vi blir drept i OBOS-ligaen hvis vi spiller som vi gjorde mot Kjelsås, smeller det fra Johnny Buduson, før han noe mer moderert fortsetter:

– Vi har sett veldig gode ut i oppkjøringen, så det var overraskende at vi var så tamme og svake. Samtidig har vi ikke møtt en sånn type motstander i oppkjøringen, som ligger så lavt som de gjorde. Vi er for omstendelige og skaper ikke så veldig mye.

– Hva annet er det som ikke fungerer?

– Vi blir spillende for mye på tvers og er ikke særlig gjennombruddshissige. Det ender med at alle møter og ingen stikker på truende løp i bakrom. Da er det lett å ta oss ut. Vi må bli mer direkte, så blir vi vanskelige å møte, sier han.

Ungt lag

Kun tre i startelleveren var født før 2001 for Kjelsås sin del lørdag, men det var vanskelig å se at de var noe særlig mindre rutinerte enn motstanderen.

– Jeg er imponert over mentaliteten, lojaliteten og kvaliteten gruppa er i ferd med å utvikle. Det er veldig mange som gjør gode prestasjoner, men jeg må trekke frem keeper William Da Rocha (2002) og Victor Halvorsen (2004). De har vært kongeblå hele livet, er ekstremt bra mennesker med gode verdier i bunn og presterer ekstremt solid mot et lag fra nivå to i Norge, sier Bjørn og fortsetter:

– For meg som har jobba med de lokale unggutta våre de siste årene er slike prestasjoner fra slike spillere det råeste. Det fyller meg med ekstrem stolthet over produktet vårt og klubben vår.

Og han kommer samtidig med en helfrekk utfordring til fotball-Norge:

– Gi meg tre 02-keepere som er bedre enn Da Rocha og fire 2004-sentrale som er bedre enn Halvorsen, lykke til! Presterer de sånn her utover må de renske stemmebåndene. For da synger de “ja vi elsker” og representerer Norge før vi vet ordet av det. De har nivået inne, nå gjelder det bare å gjenskape gode prestasjoner i ukene som kommer.

Hos Skeid var det Morten Berre som styrte skuta, siden hovedtrener Gard Holme var hjemme med korona. På spørsmål om han fikk sett den, svarer Holme i en SMS:

– Nei, men jeg skal kose meg med den i kveld, skriver han, etterfulgt av en latteremoji.

Yaw Paintsil kan ikke tro at Ole Erik Midtskogen har bommet på denne sjansen.

Hodestøt fra Midtskogen

Midtskogen scoret kampens eneste mål på Nordre Åsen kvarteret før full tid. Lørdagens kaptein for anledningen i Yaw Paintsil slo inn og fant Midtskogen i boks, som stanget ballen i mål.

Utenom målet var det en jevnspilt kamp lørdag formiddag, under finfine forhold med en 12-13 grader og solskinn. Skeid hadde mye ball gjennom hele kampen, men slet med å skape det helt store, spesielt før pause. Kjelsås lå veldig kompakt og strukturert og var vanskelige å bryte ned de første 45 minuttene.

Også i den andre omgangen hadde Skeid mest ball, men Kjelsås var tålmodige og forsvarte seg bra. Etter målet til Midtskogen skapte Skeid en del – farligst var Ulrich Ness, som fikk bra klem på et skudd fra distanse. Men William Da Rocha reddet mesterlig og sørget for at «lillebror» Kjelsås fra nivå 3 slo Skeid fra nivå 2 1-0.

– Midtskogen er kjempeviktig for oss, utvilsomt. Vi trenger de voksne gutta vi har som har erfaring fra dette nivået. De er viktige for de unge gutta vi har. Ole Erik er så sterk feilvendt og i motstanderens boks. Det er ikke tilfeldig at han avgjør nok en kamp, sier Kampen.

Ole Erik Midtskogen har akkurat satt inn 1-0.


Siste seriekamp for Skeid

Lagene møttes to ganger i PostNord-ligaen sist sesong – Skeid vant med knusende 4-0 på Nordre Åsen på den siste dagen av juni, mens det ble 2-2 i en heseblesende kamp på Grefsen Stadion på den siste dagen av oktober.

For Skeid sin del var treningskampen den siste før seriestarten mot Stabæk i OBOS-ligaen 4. april. De nyopprykkede oksene har fått et meget tøft kampprogram til å starte sitt nye liv på nivå to i norsk fotball – Stabæk (H), Kongsvinger (B), Brann (H), Start (B), Mjøndalen (H) og Fredrikstad (B) i sine seks første kamper.

– Jeg er ikke så veldig bekymret, for jeg tror ikke vi møter et sånt type lag i OBOS-ligaen, som ligger så lavt mot oss. Det blir en beintøff start Jeg håper vi er enda mer tent til seriestart mot Stabæk, så jeg tror det ordner seg, sier Budosn.

Kjelsås møter Lyn i sin siste treningskamp neste lørdag på Grefsen Stadion før det hele braker løs for Kampen og co. med hjemmekamp mot Eidsvold Turn 9. april.

– Jeg synes det var det nærmeste vi har vært å gjøre 90 voksne minutter nå mot Skeid. Vi har hatt en del gode 1. omganger, en del 60- og 70-minuttere som har vært bra. Men nå kjenner jeg at vi virkelig leverte 90 gode minutter. Men vi trenger alle dager inn mot seriestart, avslutter Kampen.

KAMPFAKTA

Treningskamp menn lørdag:

Skeid - Kjelsås 0-1 (0-0)

Nordre Åsen kunstgress: Ca. 150 tilskuere.

Mål: 0-1 Ole Erik Midtskogen (75).

Lagene:

Skeid: Anders Gundersen - Anders Johansen, Fredrik Berglie, Hayder Altai (Mikkel Tveiten fra 71.), Erik Nordengen - Ulrich Ness (Yasir Saad fra 71.), Bendik Rise (Felix Anthonessen fra 46.), Morten Olsen, Jakob Romsaas - Johnny Buduson, David Hickson (Marcus Melchior fra 46.)

Kjelsås: William Da Rocha – Runar Brenden (Sebastian Ottesen fra 70) Kristoffer Lassen Harrison, Helmer Rusten, Greg Dusabe (Ahmed Abbas fra 70) – Yaw Paintsil (c), Eirik Halvorsen, Jacob Blixt, (Solberg fra 70) Jacob Hanstad (Schie fra 75) – Rasmus Vinge (Pakow Bonful fra 75) Ole Erik Midtskogen

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen